De nieuwe BMW 2 Serie Cabrio: Stoer, Slank, Scherp en Elegant

Voor mij hoeft een auto van de zaak helemaal geen 5-deurs hatchback of sedan te zijn. Integendeel, ik zou mijn emotie laten spreken en kiezen voor een genietersauto zoals de nieuwe BMW 2 Serie Cabrio.

Gelukkig heeft BMW ook voor dit model gekozen voor een soft-top en niet voor zo’n lelijk stalen inklapdak dat de hele autolijn verprutst en een groot deel van de bagageruimte inneemt. Daar is dus nu ruimte voldoende. En dat geldt ook voor de achterpassagiers, want deze nieuwe Cabrio is 7.2 cm langer geworden, wat de passagiers ten goede is gekomen, dus dat kan ook geen punt meer zijn. Tot zover dus het praktische, want bij deze BMW gaat het om emotie. Kijk eens naar die lekkere buitenlijnen. Stoer, slank, scherp en elegant. En datzelfde gaat op voor het interieur.

Helaas is het niet sportiever dan de redelijk uniforme BMW interieurs, maar het is dus wel fraai en ergonomisch afgewerkt met hoogwaardige materialen. En als je voor deze Cabrio kiest moet je hem laten uitvoeren met de rode leer optie. Voor sommigen even wennen, maar zo mooi als je deze Cabrio in het zwart of metallic lichtgrijs kiest. Natuurlijk kan suf zwart leer ook hoor. Rijden doet deze 2 Serie Cabrio ook fantastisch. Strak, scherp en natuurlijk mis ik wat Italiaans raffinement, maar ja, dat ben ik weer. Het rijgedrag is gewoon prettig, comfortabel en dynamisch. De stijfheid van de carrosserie is bijzonder. Geen piepje en geen kraakje.Voor wie niet weet hoe heerlijk Cabrio-rijden is moet snel eens langs gaan bij Van Poel- geest in Noordwijk voor een proefrit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *