Mitsubishi Outlander PHEV

In 2013 werden er door de 0% bijtelling zo’n 15.000 van deze Mitsubishi Plug-In Hybrid in Nederland verkocht. Een record voor dit merk. 

En in 2014 werden dat er nog eens 10.000. Voor 2015 is de bijtelling voor dit model verhoogd naar 7% en dus aanleiding voor mij om eens binnen te lopen bij Erik van Duijvenvoorde, Verkoopleider bij Dijksman Automobielbedrijven in Katwijk, om te horen wat hij dit jaar verwacht te verkopen van deze Outlander. “Ja, dat waren natuurlijk topjaren met een enorme afleveringshausse zo aan het eind van het jaar, want iedereen wilde natuurlijk nog even profiteren van de 0% die in januari 2015 verhoogd is naar 7%. Maar ondanks die verhoging verwacht ik ook voor dit jaar soortgelijke verkoopcijfers, gezien het feit dat de bijtelling van dit model volgend jaar waarschijnlijk verhoogd gaat worden naar 15%. Het grote voordeel van deze Outlander PHEV is dat hij er niet uitziet als een Plug-In Hybrid. Hij oogt als een serieuze vierwielaangedreven SUV en dat met een aanschafprijs van onder de €40.000,-. Je kunt inderdaad concluderen dat heel zakelijk Nederland rekent en de bijtelling is een belangrijk, om niet te zeggen dominant verkoopargument geworden en dat zal zich in de komende jaren voortzetten, want als je nu maandelijks honderden euro’s overhoudt door een gunstige bijtelling, zal je dat voordeel ook bij en volgende auto willen behouden, want geld is geld Toch?” Erik, we gaan het zien!.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *