“Crown Business Center is meer dan alleen een werkplek”

Binden en bij elkaar brengen van mensen in kantoorruimten en vergaderzalen, en dat op een zo klantvriendelijk mogelijke manier. Dit is in het kort de filosofie van Crown Business Center (CBC), een concept voor bedrijfsverzamelgebouwen dat ruim vijftien jaar geleden werd opgericht. Op vier plaatsen in onze regio vindt u een CBC.

De business centers hebben tal van faciliteiten; variërend van kopieermachines en printers tot pantry’s voor koffie en thee en van gratis wifi tot vrij parkeren. Spin in het web zijn de receptionistes. Zij zijn het gezicht van de bedrijfsverzamelgebouwen en het eerste aanspreekpunt voor zowel de gebruikers als de bezoekers. En zijn zij er een keer een dag of een week niet, dan is er altijd een vaste vervanger die hun werk naadloos overneemt.

Groeien en krimpen
Flexibiliteit is het kenmerk van de Crown Business Centers. Huurders – overwegend bedrijven met tussen de één en vijftien medewerkers – genieten van flexibele contracten, en de kantoren, die per vierkante meter worden gehuurd, groeien of krimpen mee met het bedrijf. Voor zzp’ers zijn er werkplekken inclusief internet- en telefoonverbinding.

Gemak
Gemak voor de gebruikers staat met stip bovenaan. Dit blijkt bijvoorbeeld uit de vernieuwde website www.crown-bc.nl, waarop bezoekers na enkele muisklikken kunnen zien of er vergaderzalen vrij zijn om te reserveren en of er kantoorruimte beschikbaar is. Maar het blijkt ook uit het feit dat de businesscenters goed bereikbaar zijn, zowel met de auto als via het openbaar vervoer.

Nog meer Crown Business Centers
Crown Business Centers zijn er ook buiten onze regio: in Aalsmeer, in Hoofddorp, in Haarlem en in Gilze-Rijen (Aeroparc). Haarlem, geopend in 2001, is het grootste businesscenter met een oppervlakte van circa 21.000 m². Gilze-Rijen, dat in 2014 in gebruik werd genomen, is de nieuwste loot aan de stam van de Crown-familie, die in totaal acht businesscenters telt.

Kees Lodewijkx, Inter Groep Bouw & Infra, huurder Crown Business Center Bodegraven
“Als je bedrijf groeit, groeit het kantoor met je mee. Je kunt dus snel je kantoorruimte uitbreiden, afhankelijk van de ontwikkeling van je bedrijf. Bovendien heb je een kortlopend contract. Crown Business Center is flexibel, biedt een scherpe prijs en denkt met je mee over de invulling van je kantoorruimte. De samenwerking is gewoon prettig. Voordeel is ook dat we op een zichtlocatie zijn gevestigd, dichtbij de A12 en op nooit meer dan een half uur rijden van de grote steden in de Randstad. Daarnaast is er rondom het pand volop gelegenheid voor reclame-uitingen, zoals onze bedrijfsvlag die je vanaf de A12 duidelijk kunt ziet wapperen. Verder hebben we hier alle denkbare faciliteiten, zoals een restaurant, een fitnessruimte, voldoende parkeergelegenheid, supersnel internet inclusief helpdesk en natuurlijk de receptie met telefoondiensten. Al ons telefoonverkeer, ook van onze andere filialen, loopt via deze receptie. Er wordt opgenomen met onze bedrijfsnaam en direct doorverbonden. De telefonische bereikbaarheid is echt een pluspunt.”

Marjolein Hettinga, Hettinga Projecten, huurder Crown Business Center Lammenschans Leiden
“Twee jaar geleden ben ik begonnen met een eigen communicatiebureau, eerst vanuit huis, maar dat was niet optimaal. Ik vond het niet echt zakelijk om thuis bezoekers te ontvangen. Precies op dat moment raakte ik aan de praat met Pieter Kuijt en Annegreet Bakkenes van Crown Business Center. Na een rondleiding zag ik mezelf hier wel zitten. Ik huur nu sinds juli 2014 met veel plezier een eigen werkplek en als het nodig is ook per uur een vergaderzaal waar ik bijvoorbeeld workshops organiseer voor klanten. Bij mij op de gang zitten verschillende andere eenmanszaken. Voordeel is dat je met hen een praatje maakt en kunt netwerken. Maar het grootste voordeel is dat je hier bezoekers kunt ontvangen die netjes door de receptioniste worden ontvangen. De receptioniste neemt ook de telefoon aan en geeft boodschappen door als je afwezig bent of op vakantie. Het is meer dan alleen een werkplek.” 

Crown Business Center Bodegraven
In Bodegraven werd in 1999 het eerste Crown Business Center geopend. Oorspronkelijk had het een oppervlakte van circa 2.160 m², maar na een uitbreiding in 2008 werd dit circa 3.455 m². Bodegraven is het meest complete business- center, met behalve alle standaard faciliteiten ook een restaurant en een fitnessruimte inclusief kleed- kamers en douches. Het businesscenter onderscheidt zich door zijn ruimtelijke uitstraling en de strategische ligging pal naast de A12.

Crown Business Center Alphen aan den Rijn
Op een steenworp afstand van de N11 maar toch middenin het polderlandschap; dit is het eerste wat opvalt aan het ca. 4.500 m² grote Crown Business Center op bedrijventerrein De Hoorn in Alphen, dat in 2007 zijn deuren opende. In het oog springend hier zijn de aanwezigheid van een kinderdagverblijf, de zakelijke uitstraling en de toegangsverlening met behulp van vingerscan.

Crown Business Center Keypoint Leiden
In 2003 werd het eerste Crown Business Center in Leiden geopend: Keypoint aan de Schipholweg. De oppervlakte is circa 5.000 m². Opvallende zaken hier zijn de centrale ligging, dichtbij de uitvalswegen en vlakbij NS-station Leiden Centraal, dat op vijf minuten lopen ligt. Uiteraard zijn ook hier alle denkbare faciliteiten aanwezig, met als opvallende extra: een dakterras met uitzicht over de historische binnenstad.

De Raad Vastgoed
Sandtlaan 38, 2223 GG Katwijk
T 071 – 405 15 00
www.deraad-vastgoed.nl
www.crown-bc.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *