Range Rover 4.4 SDV8 Autobiography: Ga hem zelf proeven!

DOOR JOHN VROOM

Het is voor mijn gevoel net zo iets als een prachtige stijlvol opgemaakte vrouw moedwillig in de modder duwen. Ik weet dat deze nieuwe Range Rover een fantastische terrein- auto is, maar ik vind zelfs een spatje modder aan de wielkasten hem al ontsieren, want ik vind deze Range Rover een schoonheid.

Stoer, maar zo elegant en sophisticated. Hij is strakker geworden dan zijn voorganger, maar nog steeds imposant. De instap is hoog en zo zit je ook achter het smaakvol ontworpen stuur. Echt vorstelijk en de optimaal verstelbare stoelen zijn niet alleen te verwarmen in de winter, maar ook te koelen in de zomer. Achterin geen bank, maar twee subliem zittende fauteuils met royale beenruimte. Het dashboard is strak ontworpen op basis van rechte lijnen, waarbij gebruik is gemaakt van zeer hoogwaardige materialen die een warme uitstraling hebben. Als je de motor start komt uit de middentunnel een knop omhoog die dient als versnellingsselector. En in het midden een fraai gestileerde touchscreen, waarvan de werking uiterst logisch is.

De krachtige 4.4 liter V8 diesel loopt als een zonnetje en levert in combinatie met de achttrapsautomaat een fantastisch stil en trillingsvrij rijgedrag. Deze Range Rover wordt dankzij zijn innovatieve luchtvering en de actieve stabilisatoren keurig rechtop gehouden, dus geen overhellen in de bochten. Echt een vorstelijke zuto die zich ook buiten de gebaande wegen exceptioneel weet te manifesteren. Ga hem zelf eens ‘proeven’ bij dealer Kimman in Haarlem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *