Ford Courier: ‘Stijlvol en professioneel’

Natuurlijk zijn de ‘looks’ van een bedrijfswagen voor de gemiddelde ondernemer niet doorslaggevend voor de aanschaf, maar het oog, in het kader van representativiteit, wil toch ook wat lijkt mij.

Door: John Vroom

En daar is Ford met deze Courier goed in geslaagd. Hij heeft een stijlvolle, professionele uitstraling en is met zijn sterk stijgende schouderlijn, smalle koplampen en hoge, trapezevormige grille zeer representatief.

Langste laadruimte

Wat laadruimte betreft onderscheidt de Courier zich van de concurrenten door onder meer de langste laadlengte op de bodem van 1.62 meter, de hoogste toegankelijkheid door middel van de grootste schuifdeuren in dit segment, zes bevestigingspunten voor belading, inclusief vier bevestigingspunten aan de zijwanden, waardoor de vloer vrij blijft, meerdere vooraf geïnstalleerde bevestigingspunten aan de carrosserie voor bevestiging van rekken of binten en als optie zeer heldere ledverlichting in de laadruimte.

Deze laadruimte kan een europallet herbergen en dankzij een royale laadruimte en een maximaal laadvermogen van 660 kilo biedt deze Courier ruimte aan een ongekend grote variëteit aan belading.  Ik zit prettig en het dashboard oogt als in een personenwagen.

Compact

Handig vind ik de slimme opbergmogelijkheden zoals een middenconsole waarin A4-dokumenten en kleine laptops kunnen worden bewaard, een opbergruimte bovenin en een opberglade onder de passagiersstoel. Voor alle TDCi varianten geldt overigens 20% bijtelling. Kortom naar mijn idee een zeer interessante compacte bestelwagen voor de zakelijke markt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *