Ford Fiesta 1.6 TDCi: Strak, sportief en beschaafd

De bijtelling is 14%, want dat blijkt tegenwoordig het beste keuze-argument. Daarnaast is de Fiesta een succes in de zakelijke markt en dat is natuurlijk niet verrassend, want het is een prima combinatie van kwaliteit kosten en comfort.

Door: John Vroom

Of het de gemiddelde Ford Fiesta koper een warm gevoel zal geven is de vraag, maar als ik hem zie rijden vind ik de Aston Martin gelijkende grille helemaal top. Hij ziet er sportief uit, heeft een strakke vormgeving met langgerekte lijnen, kortom een karaktervolle auto. Ook het interieur ziet er origineel uit. Een mooie combinatie van eigentijds, kleurrijk en toch beschaafd, maar ook een beetje ‘clean’ zoals ik Ford al jaren ken. Een mooi infotainmentsysteem, maar met voor mij wel al te veel knopjes met mogelijkheden.

Plezant

Er is inderdaad in deze Fiesta veel mogelijk op dit gebied. Zo kan je met één druk op de knop de files in de omgeving zichtbaar maken. Ideaal voor bezorgde echtgenoten is het feit dat je de contactsleutel kan programmeren, zodat jij  je partner een snelheidslimiet kunt opleggen. Hoe gaaf is dat? De zit is goed en door de grote raamoppervlaktes heb je een prima uitzicht rondom. Rijden met de Fiesta is plezant. Hij schakelt soepel, stuurt direct en geeft een solide rijgevoel. Een rijgedrag dat uitnodigt tot sportief en vlot rijden, waarbij het brandstofverbruik toch binnen de perken blijft.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *