Audi A3 Sportback G-Tron: Slim en sportief… op aardgas

Over de Audi A3 Sportback hoef ik u natuurlijk niets nieuws meer te vertellen, maar over de G-Tron uitvoering des te meer. Rijden op aardgas lijkt, nu het gebruik van LPG tanende is, de brandstof van de toekomst.

Door: John Vroom

Deze Audi A3 Sportback G-Tron heeft een aardgastank aan boord, waarmee je zo’n 400 kilometer kunt rijden en een benzinetank van 50 liter, dus geen stress als er niet direct een aardgastankstation in de buurt is, mocht de tank leeg raken.  Dé auto voor milieufanaten die niet vies zijn van  een belastingvoordeeltje, zoals een lage bijtelling. En, aardgas tanken is ook aanzienlijk goedkoper dan benzine. Wil je aanspraak maken op de 14% bijtelling, dan moet je wel kiezen voor de als automaat te rijden S-tronic-transmissie.

Slim

Nadeel is dat door de plaatsing van de aardgastank de bagageruimte iets kleiner is geworden. Onder de motorkap is het nodige versleuteld om hem te laten rijden als een ‘gewone’ Sportback. Ik zal u de technische details besparen. Het effect is prima en comfortabel, waarbij het accent ligt op het lagere toerengebied. Je hebt overigens geen keus waar je op wilt rijden. Je rijdt op aardgas en als die op is schakelt deze A3 zelf over op benzine. En als je de buren niets wilt vertellen over aardgas of over je lage bijtelling, dan denken ze dat je gewoon een sportieve Audi A3 Sportback hebt. Slim hè?.

De visie van de Lease-expert Lucas Hanou, Achilles Autolease

De Audi A3 Sportback is al jaren een succesnummer in leaseland. Technisch een goede auto en door de hoge restwaarde ook in een gunstige leaseprijs. Bovendien zijn er vanuit diverse overheden subsidieregelingen op de aanschaf van aardgasauto’s die kunnen oplopen tot wel € 3000,-. De auto is niet alleen aantrekkelijk in aanschaf maar tegelijkertijd ook milieuvriendelijk door de lage CO2 uitstoot. Met deze lage uitstoot valt de auto in de 14% bijtellingcategorie en is hiermee een goed alternatief op de 1.6 tdi diesel uitvoering, die met zijn uitstoot ook in de 14% bijtelling valt.

Inmiddels kun je op ca. 130 locaties in Nederland al aardgas tanken. Goed om te weten dat de Audi niet alleen op conventioneel aardgas rijdt maar ook geschikt is voor het rijden op Groengas. Groengas is biogas dat door bewerking dezelfde eigenschappen heeft als aardgas. Wil je een sportieve uitstraling, kwaliteit en milieubewust voordelig rijden ? Dan is de Audi A3 SB G Tron een goede keuze.

De Audi A3 Sportback least u bij Achilles Autolease al vanaf € 485,- excl. btw per maand obv full operational lease, obv 20.000km per jaar, 60 maanden.

De Achilles Tip

Er zijn ondernemers, die er de voorkeur aan geven om de bedrijfsauto’s zelf aan te schaffen in plaats van ze onder te brengen bij een leasemaatschappij. Wist u dat u dan toch gebruik kunt maken van de voordelen van leasing?

Als Achilles Autolease kunnen wij ook alleen het beheer van uw wagenpark overnemen, zodat u zich kunt bezig blijven houden met uw primaire bedrijfsactiviteiten. Wij houden rekening met de door u gekozen leveranciers en met de afspraken die u heeft gemaakt. Alleen het tijdrovende beheer kunt u aan ons uitbesteden. Uiteraard zullen wij onze expertise aanwenden om u te voorzien van maatwerk adviezen, die waar mogelijk kostenbesparingen voor u zullen opleveren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *