Blanksmagroep: “Je moet blindelings op elkaar vertrouwen”

“We richten ons op bouwen, renoveren, onderhoud en service,” zegt directeur Eric Vis van Blanksmagroep. Die combinatie, waarvoor in 2002 werd gekozen – nog voor de crisis begon – zorgt voor een goed gevulde orderportefeuille. “We moeten er voor vechten, maar het lukt.”

Blanksmagroep telt circa zeventig man personeel  en opereert in de driehoek Amsterdam-Rotterdam-Utrecht. “Door onze centrale ligging zijn we altijd in een half uur bij ons project,” zegt directeur Eric Vis. Blanksma werkt hoofdzakelijk in opdracht van zakelijke opdrachtgevers: woningbouwcorporaties, verenigingen van eigenaren, bedrijven, zorg- en onderwijsinstellingen en verzekeraars. Het Alphense bedrijf bouwt en renoveert woningen, kantoren, winkels, scholen en verzorgingshuizen. Momenteel heeft Blanksma onder andere projecten in Amsterdam, Alphen aan den Rijn, Leiden, Den Haag en Delft.

Het onderdeel Blanksmadienstverlening is een apart bedrijfsonderdeel dat 24-uurs- service verleent in geval van calamiteiten, bijvoorbeeld stormschade. Dit onderdeel, dat circa twintig medewerkers telt en dat is aangesloten bij de franchiseorganisatie Quick Help, doet ook onderhoudswerk, verbouwingen en schilder- werk. Eric Vis: “Dit is een heel ander soort werk dan bouwen en renoveren. We nemen bijvoorbeeld zelf schades op, zonder tussenkomst van een schade-expert. Vaak gaat het om spoedopdrachten met een korte doorlooptijd. Je moet 24/7 beschikbaar zijn, ook in de bouwvak. Daar moet je op ingericht zijn, met bijvoorbeeld een eigen storingsdienst.”

Wat is de filosofie van Blanksmabouw?

Eric Vis: “We willen gewoon bouwen; een mooi product maken tegen een fatsoenlijke prijs, door transparant naar elkaar te zijn. Aan het eind van de rit moeten we elkaar gewoon weer een hand kunnen geven om elkaar te bedanken voor de prettige samenwerking. Niet alleen bij het begin van een project moet het een feestje zijn, ook na afloop. Daar doen we alles aan, samen met onze opdrachtgevers en onze eigen mensen. De sfeer moet goed zijn. Dit zorgt ervoor dat niemand de hakken in het zand zet. Gelukkig hebben we weinig verloop in ons personeelsbestand. We hebben een ingespeeld team, dat blindelings op elkaar vertrouwt en er enthousiast voor gaat. Wat dat betreft is het net als bij een voetbalwedstrijd: alleen een goed ingespeeld team wint wedstrijden.”

Hoe gaan jullie te werk?

“We werken samen in bouwteams, waarin we de problemen die we onderweg tegenkomen tackelen. We doen dit niet alleen omdat de processen van ISO 9001 dit voorschrijven, maar ook omdat we het zelf echt willen. De voorbereiding moet goed zijn. Als je je proces aan het begin niet goed inricht, kost je dat geld. Dat zie je al bij heel simpele dingen als boodschappen doen. Als je je tas vergeet, moet je extra handelingen verrichten en dat kost tijd en dus geld. Door gefocust te zijn op je proces voorkom je verrassingen en dus faalkosten. Dat hebben we altijd al gedaan, en daar heb je zeker in deze tijd profijt van.”

Wat is het mooie van je vak?

“Waar mijn hart sneller van gaat kloppen is een project als de Amerikaanse School in Wassenaar met onder andere een prachtig mooie houten dakconstructie. Daar hebben we niet alleen gebouwd, maar ook gerestaureerd. Bij zo’n project ben je echt met alle details van het bouwen bezig.”

Hoe ziet de toekomst van Blanksma eruit?

“Naast de bouw van onder andere scholen en zorginstellingen blijven we focussen op renovatie, onderhoud en service. Door de wijze waarop we intern de processen onder controle hebben, zijn we goed toegerust op de veranderingen die er in de markt plaatsvinden. Met onze kennis en ervaring zijn we een toegevoegde waarde voor de opdrachtgevers en verlaten we steeds meer de traditionele markt, waarin een heel duidelijke opdrachtgever- en opdrachtnemer-relatie ligt. Het is een proces waar we met z’n allen inzitten en waar wij als Blanksmagroep een toegevoegde bijdrage aan onze opdrachtgevers kunnen leveren.”

Blanksmagroep

Koperweg 19
2401 LH Alphen aan den Rijn
T 0172 – 43 87 55
I www.blanksmagroep.nl
E [email protected]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam