Suzuki SX4: volwassen geworden

Bij Suzuki denk ik altijd aan kleine sportief rijdende stadsauto’s, maar dat moet ik bijstellen want de nieuwe Suzuki SX4 is groter gegroeid en volwassen geworden. Iets breder dan zijn voorganger, maar wel 15 centimeter langer en nu dus net zo lang als zijn broer de Gran Vitara. Het is daarmee echt een gezinsauto geworden met een forse bagageruimte en leefruimte voor de passagiers. Het interieur ziet er strak en goed verzorgd uit en de zit achter het prettig in de hand liggende stuur bevalt mij goed. Persoonlijk ben ik een fan van een sportief rijgedrag met straffe vering, maar dat is ook aangepast bij de nieuwe SX4, waar nu het accent meer is gaan liggen op een comfortabel weggedrag met een naar mijn idee iets te zacht afgeveerde achteras, maar dat zullen velen wellicht als zeer comfortabel ervaren. En ook in het sturen is te merken dat het sportieve karakter er wat af is, maar op zich is dat nu goed in lijn met het gezinsauto-karakter. De SX4 is leverbaar met een diesel- of een benzinemotor. Hij is ook nog leverbaar met 4-wiel aandrijving. Met deze vernieuwing heeft Suzuki duidelijk een nieuwe auto neergezet die meer ruimte en comfort biedt tegen een relatief gunstige prijs en nu een duidelijke concurrent is voor vergelijkbare auto’s die al gauw ettelijke duizenden euro’s duurder zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *