Chevrolet Trax: een leuke compact cross-over

Het zal altijd wel de vraag blijven of General Motors er goed aan gedaan heeft om het in de jaren 90 populaire merk Daewoo om te dopen tot Chevrolet, want de verkoopaantallen van destijds zijn nooit meer geëvenaard. Maar wie weet met de nieuwe Chevrolet Trax. Je zou kunnen zeggen de scherper geprijsde en wat stoerder ogende neef van de Opel Mokka. Het model van deze compacte SUV oogt goed. Stoere neus, met de herkenbare Chevrolet grille met het ‘strikje’ prominent als logo. Elegant gelijnde zijkanten, eindigend in een even zo stoere achterkant met dakrails voor de finishing touch. Het interieur is ruim en prettig voor de wat langere rijders en passagiers. Het dashboard ziet er eigentijds uit en de klokken zijn apart vormgegeven. Prettige, wat hoge zit. De nieuwe Trax rijdt comfortabel met een plezierige vering. Aangenaam is dat deze Chevrolet zowel bij lage als bij hoge snelheden stabiel op de weg ligt. De stuurbekrachtiging is zodanig, dat je goed contact met de weg houdt, dus gelukkig niet te licht. Wat motoren betreft heb je de keus uit een 1.6 liter benzinemotor en 1.4 liter vierwieldrive en een 1.7 liter diesel die niet geheel geruisloos zijn. De dieselversie is eveneens leverbaar met een automaat. Al met al een hele leuke compacte Cross-Over zoals de SUV tegenwoordig heet, die veel ruimte en comfort biedt en die door de jongens van General Motors wel wat meer onder de aandacht van het brede publiek zou mogen worden gebracht. Ik zou bijna zeggen, zoals Daewoo dat destijds deed.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *