MINI Coupé Cooper S: ‘Ga gewoon zakelijk genieten’

We hebben de MINI Coupé Cooper S al eens belicht als Droomauto. En ik moet eerlijk zeggen dat ik deze Coupé, als echte MINI fan uit de jaren 60, bij de introductie eigenlijk maar niks vond. De MINI Hatchback top, maar dit soort varianten?

Maar ja, in een tijd van Hybride en Elektrisch rijden ga je als liefhebber van het ‘echte’ autorijden toch zoeken naar merken die mij wel een kick geven en dan ga je deze MINI Coupé toch met andere ogen bekijken. Een echte zakenauto? Nee, dat niet, maar sommige beroepen kunnen zich permitteren iets af te wijken van het traditionele. Je maakt natuurlijk wel een statement met deze MINI. Emotie, beleving, genieten, eigentijds, klasse, noem maar op. Ja, je moet het durven en waarom ook niet, er is al genoeg gesomber in zakenland. En het grappige is dat al je het kostentechnisch bekijkt, het reuze meevalt.

Kartgevoel

Ik realiseer mij dat ik eigenlijk nog niets over deze MINI Coupé Cooper zelf verteld heb, maar moet dat eigenlijk nog wel. Een supersnelle tweezitter met een verrassend grote kofferbakruimte. Superscherp sturend en schakelend. U weet wel, het bekende kartgevoel. Kwalitatief natuurlijk wel een echte MINI met de Duitse degelijkheid van moeder BMW.

Ik zou zeggen, ga gewoon zakelijk genieten en rij eens langs bij Van Poelgeest in hun nieuwe pand in Noordwijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *