Skoda Octavia: ‘Een fraaie en vooral ruime zakenauto’

De nieuwe Skoda Octavia ziet er echt strak uit. De nieuwe grille doet mij erg denken aan de ‘nieren’ van een Duitse collega, maar dat terzijde. Eveneens strakke lijnen aan de zijkant en een stoere, maar toch elegante kont. Een mooi product met veel Volkswagen/ Audi herkenning, maar dan wel voor een heel prettige prijs.

Vergeleken met zijn voorganger is hij ook groter gegroeid. Een centimeter langer en een halve centimeter breder en dat merk je vooral in het interieur voor wat hoofd- en beenruimte betreft. Echt een ruime auto vergeleken met zijn directe concurrenten. Hoewel deze Octavia oogt als een Sedan is het toch een Hatchback met een grote en praktische achterklep. De ruimte daarachter is ook 30 liter groter geworden en hebben we het nu over ruimte voor 590 literpakken Hopjesvla.

Luxe

Het interieur is eveneens aanzienlijk fraaier geworden. Mooiere, zachter aanvoelende materialen. Helemaal luxe is het als optie te bestellen infotainmentsysteem met touchscreen. Het hele dashboard ziet er strak Duits en goed verzorgd uit. Veel aandacht is besteed aan moderne veiligheidssystemen waar de Octavia mee is uitgerust. Rijden doet de nieuwe Skoda prima. Solide en zelfs wat strakker, maar ook een beetje stug. Hij schakelt prettig en stuurt precies. Wat motoren betreft is de keus royaal met 8 varianten. Al met al een fraaie en vooral ruime zakenauto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *