Volvo V40 Cross Country: ‘Een superstoere Volvo’

Een superstoere uitvoering van de Volvo V40 die in 2012 werd geïntroduceerd en in de basis jeugdig en sportief oogt met een herkenbare Volvo neus, met ranke oplopende lijnen eindigend in een eigenzinnige kont met veel glas en boomerang-achtige achterlichten.

Een dynamische Sportback die in de Cross Country uitvoering nu nog stoerder oogt door de metalen sierplaten onder de voor- en achterkant in combinatie met de chromen dakrails, waardoor deze V40 ook hoger oogt. Met een royale lijst van accessoires, zoals zilverkleurige side scuff platen, skid plate met dubbele verchroomde uitlaatpijpen, sierstrips, spatlappen en noem maar op, om deze Cross Country nog avontuurlijker te laten lijken. Het interieur ziet er eigentijds en zeer verzorgd uit. Mooi design dashboard met een geïntegreerd, maar toch zwevend middenconsole. Het dashboard is rijk afgewerkt met leeraccenten. De stoelen zien er niet alleen fraai uit wat design betreft, maar ze zitten ook prettig. Kortom, het is goed toeven achter het mooi ontworpen dikleren stuur. Meestal zijn Volvo’s wat op comfort ingesteld, maar de V40 en dus ook deze Cross Country is lekker strak afgeveerd met een wat zwaarder aanvoelende stuurbekrachtiging, zodat er een dynamisch rijgedrag ontstaat met een goede grip op de weg. Ook in de Cross Country heeft Volvo de V40 bijzonderheid op veiligheidsgebied toegepast. Een voetgangersairbag die zich rondom de voorruit vormt, zodra de bumper een voetganger raakt. De V40 Cross Country is leverbaar met verschillende motoren en is in de dieselversie zelfs voorzien van een groen energielabel en dus met de interessante 20% Bijtelling.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *