Mazda 6 Sportbreak: ‘Lekker sportieve zakenauto’

Een hele mooie stationwagon om te zien, die nieuwe Mazda 6 Sportbreak. Mooi slank front met een beschaafd gestylde Mazda grille. Elegant opgelijnde zijkanten met een subtiel chromen raamomlijsting en een sportieve eigentijdse achterkant met een wel herkenbare, maar voor mij minder fraai ogende chroomstrip, maar dat is persoonlijk.

Onder die achterklep zit wel een hele hoop ruimte met een mooi afgewerkte en vlakke laadvloer van 522 liter die met de achterbank plat vergroot kan worden naar 1662 liter. Het interieur ziet er goed verzorgd uit. Bij Mazda snappen ze wat subtiel chroomgebruik is. De stoelen zouden voor mij iets langer mogen voor meer onderbeensupport, maar ze zitten goed. Het dashboard ziet er harmonieus uit met gebruikmaking van warm ogende materialen. Sportief en lekker aanvoelend stuur met een korte schakelpook die een sportief rijgedrag voorspelt. Deze Mazda 6 nodigt daartoe uit. Hij stuurt direct en soepel. Schakelt strak en ligt goed op de weg. De vering is zodanig dat hij toch comfortabel blijft. Met deze nieuwe 6 introduceert Mazda het i-Eloop remenergie regeneratiesysteem, waardoor er uiteindelijk minder brandstof wordt verbruikt en de CO2 uitstoot vermindert als hij van deze optie tegen meerprijs wordt voorzien. Begin volgend jaar zal overigens de nieuwe 6 Sedan leverbaar zijn die een kleine 7 centimeter langer zal zijn dan de Sportbreak met ook  een 8 centimeter langere wielbasis. Fraaie zakenauto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *