De nieuwe Mercedes-Benz A-Klasse: Superalert

Wat een eigentijdse jeugdige en sportieve uitstraling zeg. Imposant, stoer gelijnde front, met de zeer herkenbare Mercedes- Benz grille. Oogt breed, met aan de zijkanten vlotte, snelle lijnen en aan de achterkant een sportieve, pronte kont. Lijkt in niets meer op zijn voorganger.

In dat opzicht heeft Mercedes-Benz natuurlijk ook goed gekeken naar de directe concurrenten van de A-Klasse, met name de Duitse en Zweedse. Het interieur is typisch Mercedes-Benz. Duits, degelijk, met voor mij iets te veel glimmend chroom, maar dat is natuurlijk persoonlijk. De instap is in tegenstelling tot zijn voorganger sportief laag en op het meubilair zit je gerieflijk, met voldoende support van alle kanten. Wat ruimte betreft is de zit achterin wat beperkt en dat geldt ook voor de bagageruimte, maar kijkend naar de doelgroep waar Mercedes-Benz op mikt, de jeugdige individualisten, dan is dit een prima luxueuze hatchback.

Lekker lui rijden

Deze voorwielaandrijver heeft een stevig onderstel met een comfortabele, maar toch stugge demping. Hij stuurt direct en duidelijk, waardoor je hem plezierig en sportief door de bochten haalt. De standaard aanwezige handgeschakelde zesversnellingsbak sluit mooi aan op de viercilindermotor van de A-Klasse en door een groot koppel kan je lekker lui rijden in hoge versnellingen bij lage snelheden. Maar deze auto nodigt uit tot sportief schakelen en daar reageert hij dan ook superalert op. Een goede, solide wegligging, kortom een lekkere stuur- en rij-auto dus.

De dealer: “Representatief”

“De nieuwe A-Klasse, een zeer moderne en representatieve auto met een succesvolle uitstraling voor de zakelijke rijder met 20% bijtelling. Ook op het gebied van veiligheid laat deze Mercedes-Benz niets te wensen over”, volgens Jan Willem Cox, Verkoopadviseur bij Mercedes-Benz Leiden.

Facts

Motoren

Benzine
A180 122pk
A200 156pk
A250 211pk

Diesel
A180 CDI 109pk
A200 CDI 136pk

Afmetingen

Lengte 4.29m
Breedte 2.02m
Hoogte 1.43m
Draaicirkel 11.0m

Inhoud

Bagageruimte 341 – 1157l
Brandstoftank 50l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *