AutoLeaseTeam Autotest met: Harry de Reus – Citroën DS5

“Je voelt je als een piloot in cockpit”.

Harry de Reus is eigenaar van De Reus media, een organisatie die is toegewijd aan het met elkaar in contact brengen van ondernemers in de regio Rijnland. Primair doen ze dit door het (jaarlijks 10 x) uitgeven van het regionaal zakenmagazine Rijnstreek Business. Secundair ondersteunen ze ondernemers hierin via de jaarlijkse ondernemersverkiezing de Sterkste Schakel, Forumdiscussies, Speeddatings, Rondetafelgesprekken, Autotestdagen en de website. Je kunt Harry in de regio  tegenkomen rijdend in zijn Citroën C5.

Wat dacht je toen je uitgenodigd werd voor deze testrit?

Laat ik beginnen met te zeggen dat ik een voorliefde heb voor Franse auto’s en dan vooral voor het merk Citroën. Ik was dan ook blij verrast toen ik gebeld werd om de nieuwe DS5 te mogen testen. Ik heb er nog niet eerder in gereden. Door deze uitnodiging werd ik in de gelegenheid gesteld om eens te ervaren hoe het is om in een Citroën te rijden zonder het vertrouwde hydraulisch veersysteem, waar voor mij Citroën toch bekend om staat.

Wat is de eerste indruk van de buitenkant van de auto?

Ik had het geluk om de auto al bij de introductie in Amsterdam te mogen zien. Daarvoor had ik het internet al afgestruind om wat foto’s van de nieuwe DS5 tegen te komen. Het is en blijft voor mij een indrukwekkende auto en siert het straatbeeld enorm op. Mooie strakke lijnen. Een compleet ander model dan mijn huidige C5. Ik vind dat Citroën sowieso goed bezig is met die DS lijn, met deze DS5 als het echte topmodel! Persoonlijk had de auto voor het mooie alleen nog net 10 centimeter langer mogen zijn. Dan had ‘ie er nog sportiever uitgezien. Maar ja, dat zegt mijn vrouw ook over mij, haha.

Wat vind je van het zitcomfort en van de overzichtelijkheid van het dashboard?

Je voelt je als een piloot in een cockpit. Daar is geen woord van overdreven. Heel mooi design, vooral met de nappa leren stoelen, een perfecte lichtval door het glazen dak, een gekleurde teller in de voorruit, waar ik niet echt op zit te wachten en een mooie keuze aan materialen. Opnieuw ontbreekt een plaats om je koffiebekertje kwijt te kunnen. Is dat dan zo moeilijk? Het wegrijden is een fantastische ervaring. Bij de door mij geteste hybride uitvoering hoor je echt helemaal niets. Alleen het klokje…

Hoe ervaar je de rijeigenschappen, zowel in de stad als op de snelweg?

Ik heb flink wat kilometertjes gemaakt om een goede indruk van de DS5 te kunnen krijgen. Op de binnenwegen heb ik ook bewust wat bobbels opgezocht en dan miste ik, eerlijk is eerlijk, af en toe de vering van mijn C5. De besturing en de wegligging op de snelweg zijn echter weer  uitstekend. Het is echt een feestje om afstanden mee te maken. Helaas komt het er door mijn werk in de regio niet van en ben ik dus vaak op de binnenwegen te vinden. Het zal mij dan ook niet verbazen als deze DS5 vooral door sportieve rijders zal worden gewaardeerd, die voor hun werk ook regelmatig flinke afstanden moeten maken. En dan rijden ze in een fantastische wagen!

Het leasetarief

Bij AutoLeaseTeam rijdt u de Citroën DS5 al vanaf € 784,= excl. btw / maand op basis van full operational lease en een looptijd van 48 maanden en 20.000 km/jaar.

www.autoleaseteam.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *