Mercedes-Benz A-Klasse: Solide, comfortabel en betrouwbaar

Velen denken niet eens aan het merk Mercedes-Benz als ze een auto zoeken van rond de 19.000 euro, maar voor 18.990 euro staat er een Mercedes-Benz A160 Business Class voor je klaar met Automatische airco, in hoogte verstelbare voorstoelen, lendensteunen, audio/cd speler en Metalliclak om maar eens wat te noemen.

Een compacte, degelijke, veilige zakenauto met vooral veel interieurruimte. Aan de buitenkant herken je hem onmiddellijk aan zijn opvallende grille met het Mercedes-logo. Sterk oplopende voorkant, scherpe lijnen aan de zijkant, resulterend in een bijna verticale achterkant. Het interieur is typisch Mercedes en afgestemd op de afmetingen van de gemiddelde Duitser, dus royaal. En dat geldt ook voor het instrumentarium, waarbij knoppen en zo net even forser zijn dan gebruikelijk. De stoelen zitten comfortabel en het stuur staat voor mij in de ideale stand, zo goed als verticaal. Achterpassagiers zitten eveneens comfortabel. Ideaal voor veel oudere jongeren is natuurlijk de hoge instap en deze hogere zit geeft een goed uitzicht rondom. Opvallend is ook de royale bagageruimte met de lage tildrempel. De rijeigenschappen van deze A Klasse zijn ook typisch Mercedes. Solide, comfortabel en betrouwbaar. Duits, dus vooral degelijk. En, je kan tegen je zakenvrienden zeggen dat je een Mercedes-Benz rijdt en dat maakt toch vaak meer indruk dan een… Nee, ik noem geen merken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *