Audi A5 Sportback: ‘Ruime keus uit moderne hulpsystemen’

Als liefhebber van Coupé-lijnen was ik dan ook weer prettig verrast toen ik bij Maas Auto Group in Alphen aan de Rijn binnenstapte en daar de vernieuwde Audi A5 Sportback zag staan. Eigenlijk zie je hem veel te weinig op straat, vind ik.

Na zo’n 4 jaar heeft de A5 een facelift gekregen. Een verse neus, modernere motor en wat nieuwe techniek die deze Sportback nu nog aantrekkelijker maken. Het toch al fraaie interieur werd ook iets gerestyled. Belangrijkste ingreep is het feit dat er nu minder knopjes op het dashboard zitten. Terug dus naar de eenvoud van weleer. Voor de liefhebbers van praktisch is de achterbank nu ook leverbaar als 3-zits in plaats van 2-zits. Belangrijk nieuws is de nieuwe basismotor, de 1.8 TFSI. Een 4 cilinder turbomotor die nog zuiniger en schoner is geworden. Een mooie, soepel draaiende motor die uitstekend geschikt is voor flink doorrijden op de snelweg.

Voor bestuurder en passagiers is deze A5 een hoogst comfortabele reisauto met goede leefruimte in het perfect afgewerkte interieur. Aan de Audi stuurbekrachtiging moet ik altijd even wennen. Op zich prima, maar toch wat elektronisch onnatuurlijk. Maar voor de rest een heerlijke rij-auto met een ruime keus uit moderne hulpsystemen die het reizen nog gerieflijker en veiliger maken. Door zijn fraaie Coupé-lijnen oogt deze Sportback zakelijk verantwoord sportief. Muy bien dus, zoals ze in Spanje zeggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *