Column Michel Kappen: We hebben goud in ons nieuwe huis!

Als de Nederlandsche bank al zijn goudstaven moet verplaatsen is dat een ‘aardige’ operatie. Het is zwaar, maar dat zijn whiskyflessen ook! Het is waardevol, maar dat zijn whiskyflessen ook! Maar…liggen er meer dan 50.000 goudstaven bij de Nederlandsche bank? Nee! En… een goudstaaf is ook niet breekbaar en dat zijn whiskyflessen wel!

Wij hebben dus ‘een meer dan aardige’ verhuizing achter de rug. We hebben het niet aan de grote klok gehangen, maar flessen tussen de € 1000,- en € 55.000,- zijn van Lisse naar Sassenheim vervoerd zonder dat iemand er ook maar erg in had.

Whisky Knox is the place to be. In vijf jaar tijd hebben we een van de grootste en zeldzaamste Schotse Single Malt Whiskycollecties ter wereld opgebouwd en we beginnen pas. Onze investeerders halen 7,9% rendement en voor vaten (cask management) hebben we zelfs een hogere prognose! Deze indrukwekkende cijfers maken mij trots en er ligt een uitgekiende strategie voor de toekomst. Voila.

Zo wordt er op dit moment o.a. gewerkt aan een investeringsfonds waarbij zelfs 12% per jaar gecasht rendement in het vooruitzicht wordt gesteld. Dat zijn nog eens uitspraken, toch! Onze klanten liggen hier niet meer wakker van, maar u misschien wel.

Moet u wel meer dan € 100.000,- op uw bankrekening hebben staan, wat in dat geval een risicovollere situatie is en dat ook nog eens weggezet tegen een veel lagere vergoeding die onze gierige banken aan u weggeven. Ik zou even een belletje doen als u het geld voor 30 maanden kan missen.

Als de wind naar het noorden blaast zouden wij het wel eens heel erg druk kunnen krijgen.

Michel Kappen, The Whisky Talker
Een Nederlander met een Schots tintje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *