Uitgesproken: Willem van den Eijkel

In de  rubriek ‘Uitgesproken interviewt Arie Balkenende, in het dagelijks leven partner bij Van Wezel Accountants en adviseurs uit Rijnsburg en tevens bestuurslid bij Regio Ondernemers Katwijk (RO), Vereniging Bedrijfsleven Duin en Bollenstreek (VBDB) en Kamer van Koophandel Den Haag, markante en ‘uitgesproken’ ondernemers uit de regio.

In deze aflevering: Willem van den Eijkel, notaris bij Verhees Notarissen uit Katwijk

De openingsvraag: Waarom is Willem van den Eijkel ondernemer geworden?

Omdat ik in het algemeen graag zelf het heft in handen houd.

Wat onderscheidt jouw zaak nu van de rest?

Er is feitelijk niet zo veel onderscheid, behalve in het hoofd van de klant. Dat is voor mij voldoende en voor jou wellicht een reden om het de klant te vragen.

Naast het ondernemerschap zijn er tal van andere belevingen. Hoe zou je dat voor of over jezelf kunnen omschrijven?

Als ik de vraag goed begrijp, wil je weten of er nog ander bezigheden zijn die ik ‘als een beleving ervaar’. Ik ben vader van vier kinderen in de leeftijdscategorie van 14 tot 21 jaar. Het geven van sturing aan- en het communiceren met mijn kinderen vind ik een uitdagende beleving. Het lijkt wat dat betreft ook een beetje op een onderneming (al is mijn vrouw het met deze benadering volstrekt oneens). Daarnaast ben ik een fervent wandelaar die er het liefst voor langere tijd geheel zelfvoorzienend op uit trekt. Het is een uitdaging om ‘een balans’ te vinden in de tijd die ik besteed aan deze belevingen. Ik merk wel dat juist het voortdurend zoeken naar die balans het antwoord op vraag 6 waarborgt.

Jij bent een vriend van iedereen?

Ja, totdat je mijn vertrouwen schaadt, en dan ben ik meestal nog bereid je te vergeven.

Er komt een moment dat je zegt: het is genoeg. Hoe denk je hierover en wat doe je ermee?

Ik probeer zo te leven dat ik niet tegen de grens van het “er-genoeg-van-hebben-gevoel” aanloop. Dus ik denk daar niet over na.

Wat kunnen andere ondernemers van jou leren?

Eigenlijk niet zo veel, behalve dat het in mijn ogen heel belangrijk is dat je klanten merken dat je heel erg je best voor hen doet. Wees bereikbaar en beschikbaar. Zorg dat klanten op je kunnen vertrouwen. Veel ondernemers hebben de neiging om na verloop van tijd ‘weer eens een ander kunstje te proberen’. Doe gewoon je ding en doe dat heel erg goed. En houd het vervolgens – zonder zeuren – een lange tijd vol. Continuïteit is een ondergewaardeerde kwaliteit. Ondernemers die voortdurend ‘hun passie’ moeten volgen, missen vaak die continuïteit.

Ongetwijfeld heb je gehoord van out-of-the-box denken: Wat stel jij je hierbij voor als ondernemer en wat doe je ermee?

In mijn vak is ‘the box’ voor een groot deel wettelijk bepaald. Dat betekent dat je voor een wijziging in je businessmodel niet zo gemakkelijk out-of-the-box kan. Wel daag ik mezelf en mijn medewerkers regelmatig uit om geheel onbevangen (en out-of-the- box) de vraag te stellen waarom we bepaalde dingen in het bedrijfsproces doen zoals we dat gewend zijn. Kan het ook anders en beter. Mijn adagium daarbij luidt: “het kan altijd beter”. Laat out-of-the-box niet leiden tot discontinuïteit.

Hoe moeilijk is het om bloot te staan aan (opbouwende) kritiek van anderen en hoe ga je hiermee om?

Geen enkel probleem mee. Ik probeer kritiek altijd te koppelen aan mijn gedrag (of de afwezigheid daarvan) en niet aan mijn persoon. En aangezien ik tevreden ben over mezelf als persoon lukt dat aardig.

Tot slot: Hoe luidt jouw uitgesproken mening over ondernemers in het algemeen en de ondernemer Willem van den Eijkel in het bijzonder?

Ik ben niet iemand van uitgesproken meningen, dus ik ga ook niet krampachtigs iets voor dit interview verzinnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *