Column Michel Kappen: Ik had bijna de hoop opgegeven!

Dit is mijn achtste column en na vele creatieve uren heb ik onlangs, eindelijk, mijn eerste ‘reactie’ binnen. Ik was zaterdag met mijn zoon in Leiden waar hij een toernooi moest voetballen. In de loop van de dag kwam er een charmante dame op me aflopen die mij wist te vertellen dat ‘ze met plezier mijn columns las, hoewel er eentje wel wat ‘vrouwonvriendelijk’ was geschreven’.  Oeps dacht ik, wat nu?

Ik vouwde mijn handen om haar gezicht om haar te bedanken. Ik heb helemaal geen ‘vrouwonvriendelijk’ karakter hoor, maar kan het wel eens voorkomen dat je het ‘andere geslacht’ onaangenaam prikkelt. Columns zijn er nu eenmaal om te prikkelen. Het liep gelukkig goed af.

Maar wat heerlijk als je aandacht krijgt voor hetgeen waar je moeite voor doet; om een prikkelend verhaal neer te leggen. Dit geeft de burger weer moed om verder te gaan. Maar beste lezers… één zwaluw maakt nog geen zomer! U begrijpt de hint natuurlijk want elk mens heeft aandacht nodig of waardering.

Net als een plant, die heeft ook water nodig…

Michel Kappen,

The Whisky Talker. Een Nederlander met een Schots tintje!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *