Audi A1 Sportback: ‘Een interessante Audi instapper’

De Audi A1 is natuurlijk een leuke instapper voor het merk Audi, maar voor de Zakelijke Markt is een 5-deurs een betere instapper. Letterlijk en figuurlijk. En die is er nu, de A1 Sportback. Voor deze uitvoering bedacht Audi zelfs een exclusieve lakkleur Samoa Orange. Je moet er van houden, maar het is wel typisch Nederlands, toch?

Net als bij de 3-deurs A1 is er een folder vol opties om deze Audi helemaal te individualiseren. Grappig is dat je zonder meerprijs kan kiezen tussen een driezits-achterbank of twee aparte zitplaatsen. Maar laat ik eerlijk zijn, ondanks de twee extra portieren is de Sportback achterin geen ruimtewonder. Voor twee kinderzitjes of 3 kleine kinderen prima, maar voor volwassenen wordt het toch wat krap. Ik schat de kopersgroep in op jonge stellen, dus no problema.

Mooi interieur

Het interieur van de Sportback ziet er goed uit, waarbij gebruik is gemaakt van mooie hoogwaardige materialen. De zit achter het dikleren stuur is plezierig en het dashboard oogt sportief. Datzelfde geldt voor het rijgedrag van deze Sportback. Hij stuurt en schakelt prettig en heeft een lekker bochtengedrag en hangt goed aan het gas, als u begrijpt wat ik bedoel. Wat motoren betreft heeft u nu keus uit 1.2 of 1.4 TSI benzine-uitvoeringen en 3 1.6 TDI diesel-uitvoeringen. Een interessante Audi instapper.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *