Honda Civic: ‘Een bijzondere auto’

De Honda Civic is sinds 1973 nu aan de 9e generatie toe en is uitgegroeid tot een volwassen compacte middenklasser. Het vorige model was toen wellicht iets te revolutionair. De nieuwe Civic borduurt er op voort met wat aanpassingen die hem wat acceptabeler voor het grotere publiek maken.

De lijnen zijn wat vloeiender, maar toch nog steeds bijzonder, met name van de zijkant gezien. Honda levert de nieuwe Civic alleen als 5-deurs, maar door de handgrepen te verstoppen in het verlengde van de zijramen van de achterportieren oogt hij als een sportieve 3-deurs. De achterkant is heel opmerkelijk. Kort met opvallend forse achterlichten die een stoer en toch elegant geheel vormen. Honda dashboards geven mij altijd een beetje ruimtevaart-gevoel door zijn vormgeving, verlichting en klokken. De zit achter het dik sportief leren stuur is prettig en het hele interieur biedt voldoende ruimte voor de medepassagiers. De bagageruimte is zeer ruimtelijk met zijn 500 liter. In een hand- omdraai zakt de achterbank in de vloer en dan heb je 1378 liter bagageruimte. Heel slim en heel praktisch. Deze nieuwe Civic is minder straf afgeveerd dan zijn voorganger en geeft je nu een beetje Amerikaans comfortgevoel, zeker in combinatie met de lichte, elektronische stuurbekrachtiging. De rijkwaliteiten van deze Civic zijn prima door zijn hoogwaardige technologie, waarvoor dit merk een wereldwijde reputatie heeft. Een bijzondere auto.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *