Peugeot 107: ‘Zeer economische zakenauto’

Al jarenlang één van de verkooptoppers in het A-segment in Nederland. Maar de concurrentie wordt steeds heviger, dus tijd voor een facelift. Nieuw frontje, dus met de herkenbare familie-uitstraling.

Wat nieuwe kleuren om uit te kiezen en ook in het interieur werden wat nieuwe  materialen toegepast. De vernieuwde 64 pk sterke 1.0 liter motor werd zodanig aangepast wat CO2 uitstoot betreft, dat hij schoner is geworden en zodanig dat er de komende jaren ook wegenbelastingvrij en met 14% bijtelling kan worden gereden. Ook is er een nieuwe geautomatiseerde handbak verschenen die met flippers aan het stuur te schakelen is. In lijn met zijn prijs is de 107 redelijk minimalistisch uitgevoerd, maar toch een zeer handzame auto die vier personen met wat bagage kan vervoeren.

De driepitter motor heeft er wel zin in om op toeren gejaagd te worden, wat zich vertaalt in een sportief rijgedrag. Het schakelen en koppelen verloopt soepel en hij stuurt stabiel en nodigt graag uit tot wat stevig bochtenwerk. Echt een lekkere stadsauto die redelijk stil is en de motorgeluiden goed isoleert. De zit achter het stuur is prima en plezierig hoog en zo goed aansluit op een actieve rijstijl. Op zich een zuinige auto, alleen bepaalt de rechtervoet van de bestuurder hoe zuinig, zeker bij een sportief rijgedrag. Maar ook dan blijft deze Peugeot een zeer economische zakenauto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *