Citroën DS5: ‘Een auto om van te genieten!’

Ik heb het al gezegd bij de DS3 en DS4, dat ik blij ben dat Citroën weer eens wat extravagantie in zijn modellen gaat brengen, want het is een tijdlang oersaai geweest. Citroën hoort naar mijn idee eigenzinnig te zijn voor een publiek dat daarbij past of wil passen. Toch?

De nieuwe DS5 is niet gebaseerd op de C5 en hij is iets kleiner.

De jongens van Citroën hebben erg hun best gedaan om hem anders dan anders te laten lijken. Een knikje hier en een extra lijntje daar, met een hoop chroomaccenten voor de liefhebber. Een imposante neus met een groot raamoppervlak. Spannende belijning aan de zijkanten die eindigt in een opvallende dakspoilerlijn, met daaronder een rustige kont met apart gestylde achterlichten. Een bijzonder gestroomlijnd geheel en dat gaat door in het interieur. Ook daar is het allemaal anders dan gebruikelijk. Het eerste dat mij opvalt is de leren bekleding in horlogebandmotief. De zit achter het zeer gestylde stuur met afgeplatte onderkant is comfortabel.

Het dashboard is eveneens bijzonder vormgegeven en door de hoge opzet van het middenconsole lijkt het wel of je in een cockpit zit. Helemaal als je omhoog kijkt, want ook daar zitten veel bedieningselementen. Te veel details eigenlijk om op te noemen, zoals een heel eigenzinnig vormgegeven horloge-achtig klokje. Tot mijn grote genoegen heeft deze Fransman een opvallend strak weggedrag en deint niet meer, zoals de Citroën van weleer. Een auto om van te   genieten!

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *