Audi A4: ‘Slim gebaar richting de Zakelijke Markt’

Audi heeft de A4, die we al ruim 7 jaar kennen, ongetwijfeld met het oog op de opgefriste concurrentie, een facelift gegeven. Zoals gebruikelijk merk je dat het meest aan de voorkant. De grille en bumper hebben een zodanige vernieuwing gekregen dat hij er wat chiquer uitziet.

Smallere koplampen en een iets aangepaste motorkap en mistlampen. Ziet er fraai uit. Ook de achterkant is wat gestroomlijnd, met name de achterlichten. Leuk detail zijn de twee chromen uitlaatpijpjes. Ook het interieur is her en der wat aangepast met een extra chroomrandje, een vernieuwd stuurontwerp en wat minder knoppen op het MMI-navigatiesysteem. Ook onder de motorkap en vernieuwing. De 1.8 TFSI motor met 170pk die volgens Audi niet alleen 19% zuiniger is dan zijn voorganger, maar nu ook een A label heeft en zodoende in aanmerking komt voor 20% bijtelling.

Eveneens nieuw is de elektromechanische besturing met snelheidsafhankelijke bekrachtiging. Hij stuurt hierdoor wat lichter, maar rond de middenstand zou ik toch iets meer ‘gevoel’ willen. Op zich vond ik het vorige model A4 al een plezierig rijdende representatieve zakenauto en door de facelift is hij net weer even iets meer ‘bij de tijd’. Zeer opmerkelijk is natuurlijk, dat in een tijd waarin alles steeds maar duurder wordt, de nieuwe A4 bijna 2000 euro goedkoper is geworden. Een slim gebaar richting de Zakelijke Markt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *