Accountant: U vraagt? Wij draaien!

U zult het niet geloven maar ook uw accountant moet met zijn tijd mee.

De tijd van standaard dienstverlening is voorbij! Niet uw accountant bepaalt hoe de samenwerking verloopt, maar u als klant hebt het voor het zeggen. Uiteraard tot op een zekere hoogte want het eindproduct moet natuurlijk wel aan de wettelijke eisen en dergelijke voldoen. U wilt dat u op dat gebied ontzorgd wordt en zich geen zorgen hoeft te maken. Maar in het traject daarvoor hebt u het voor het zeggen!

Boekt u de administratie met behulp van een eigen softwarepakker zelf in? Maakt u gebruik van een online pakket van uw accountant? Scant u de administratie in en laat u de accountant de rest doen? of brengt u de administratie gewoon langs in de beroemde schoenendoos? U mag het zeggen? Wilt u periodieke rapportage op papier, wilt u continu kunnen inkijken in uw administratie? U zegt het maar. Wilt u uw accountant iedere maand spreken, ieder kwartaal of maar één keer per jaar? U hebt het voor het zeggen. Want het is uw administratie en uw bedrijf. Uiteraard hangt aan elk dienstverleningspakket een eigen kostenplaatje. Maar ook daar kunt u zelf in sturen. Doet u zelf meer, dan worden de kosten lager. Laat u liever zo veel mogelijk aan uw accountant dan worden de kosten lager.

Maak dus goede afspraken met uw accountant en kies de dienstverlening die bij u past!

Jaap Bergman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *