Jan Verheul: beide benen op de grond en handen in de modder

‘Zo snel als het bij ons op kantoor gaat, zo fascinerend vind ik het geduld van een tuin’.

Jan Verheul van Verheul Communicatie vindt dat je jezelf niet al te serieus moet nemen. Als klein kind droomde hij er al van zijn eigen bedrijf te runnen. “Ik keek altijd naar Pipo de Clown, en de baas in het circus, die wilde ik zijn. En dat ben ik nu. Ik eet alleen niet zoveel taartjes”, zegt Verheul lachend en verwijzend naar de circusbaas die aan overgewicht lijdt.

Als je jezelf zou moeten omschrijven, wie is Jan Verheul dan eigenlijk?

“Vreemd, ik ben gewend om over mijn bureau te praten en over mijn werk, maar over mezelf praat ik niet vaak. Ik ben een opgewekte, creatieve, optimistische man die gepassioneerd te werk gaat. Ik ken mijn beperkingen en daarom heb ik een team dat elkaar aanvult. We maken van elkaars talenten gebruik. Ik ben een man van de grote lijnen, hoewel ik ook verschrikkelijk kan zeiken over details.”

Hoe ben je in het vak terechtgekomen?

“Als jongen blonk ik altijd al uit in tekenen en handarbeid. De keuze voor een grafische opleiding was dan ook snel gemaakt. Zo ben ik in de reclamewereld terechtgekomen. Ik vind het mooi hoe het vakgebied continu in beweging is. Er is voortdurend innovatie. Het reclamevak van drie jaar terug is overigens niet meer met dat van nu te vergelijken. Vroeger dacht men misschien nog, dat als het van een reclamebureau afkwam, het creatief was en dus goed. Verheul Communicatie staat daar heel anders in. Creativiteit is een middel en geen doel op zich.”

Welke activiteiten onderneem je naast Verheul Communicatie?

Verheul Communicatie bestaat uit meerdere bedrijven. Zo hebben wij een productiebedrijf voor magazines en vaktijdschriften, een bedrijf dat automatiseringsoplossingen maakt voor uitgeverijen en wij hebben activiteiten in India.  Daarnaast zit ik in de evenementencommissie van Ark de Triomphe, de business-club van voetbalclub ARC. Ook zit ik in de redactieraad van het magazine van VOA (verenigingen ondernemingen Alphen aan den Rijn) en ik ben juryvoorzitter van De Sterkste Schakel, Sterkste site verkiezing (Rijnstreek Business).

Je hebt een druk bestaan. Hoe ‘ontvlucht’ je die snelheid?

“Het is belangrijk om de knop om te kunnen zetten. Thuis kom ik tot rust. We hebben een druk gezin. Een patchwork family noemen wij het, een samengesteld gezin dus. Als iedereen er is, is het een gezellige drukte. Tegenwoordig moet je maar van alles doen met je kinderen. Bij ons niet. Rust en gezelligheid vinden wij belangrijk.

Verder vind ik mijn ontspanning in de tuin. Ik ben een nuchtere man met beide benen op de grond. In de tuin zie je dat letterlijk terug. Lekker met mijn handen in de modder. We hebben onlangs een kas geplaatst waar ik dit voorjaar mijn eigen groenten in wil verbouwen. Zo snel als het bij ons op kantoor gaat, zo fascinerend vind ik het geduld van een tuin. Hoe je een zaadje plant en hoe daar soms pas maanden later iets uit voortkomt.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *