De nieuwe Volkswagen UP: Praktisch en economisch

Na de Lupo en de Fox heeft Volkswagen een nieuwe kanshebber voor het segment stadsauto’s. De UP! Een leuk vierkant ontwerp met de wielen op de vier hoekpunten. Vlot gelijnde voorkant met een megagroot VW logo.

Aan de zijkant heeft het achterruitje een speelse knik en de platte achterkant heeft wat leuke designgrappen. Allereerst de zwart glazen achterklep en daarnaast de apart vormgegeven achterlichten met in het midden ook hier weer een megagroot VW logo. Het interieur is ruim en vooral praktisch ingericht met ook hier wat design- grapjes. De interieurpanelen en het dashboard zijn in hoogglans gespoten en in de kleur van de auto, net als bij de Fiat 500, voor het retro-effect. Het dashboard, met de grote retro-snelheidsmeter, ziet er fris en zeer compact uit. Het stuur pakt goed aan en het meubilair zit prima. Flink wat ruimte voor en achter voor de passagiers. Nieuw is het navigatiesysteem, dat je op het dashboard klikt en waarmee je ook de audio en je telefoon kan bedienen. De kofferbak is eveneens praktisch ingericht en als we de achterbank neerklappen kan er mooi zo’n 950 liter in. De nieuwe UP! met zijn 3 cilinder motor rijdt vlot en op de snelweg gaat hij prima mee. Als je deze UP! nog een beetje aankleedt met lichtmetalen velgen en nog wat persoonlijke opties heb je een leuke praktische en economische zakenauto voor stadsgebruik.

De dealer: ‘Hoogstaand’

“Hij mag dan klein zijn, maar hij is op veel gebieden groots. Zo is de UP! Kwalitatief overduidelijk hoogstaand en bevat hij technologieën die nog nooit in een dergelijk compacte auto zijn toegepast. Het is een echte Volkswagen”, volgens Ronald Maas, Algemeen directeur van Maas Auto Group uit o.a. Alphen aan den Rijn.

Facts

Motoren
1.0 60pk
1.0 75pk
1.0 60pk Blue Motion Technology
1.0 75pk Blue Motion Technology

Afmetingen
Lengte 3.54 m
Breedte 1.91 m
Hoogte 1.48 m
Draaicirkel 9.8 m

Inhoud
Brandstoftank 35 l
Bagageruimte 251/ 951 l

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *