Rendement op een vat whisky: ‘Hoe rijpt mijn investering?’

De Rijnstreek huisvest vele kleurrijke ondernemers. In Lisse innoveert Michel Kappen (The Whisky Talker) met een klassiek product dat de tand des tijds moeiteloos doorstaat: Schotse Single Malt Whisky’s. Een nichemarkt die met veel creativiteit en vakmanschap uitstekend toegankelijk wordt gemaakt voor een grotere doelgroep, met name via de zakelijke markt. Aflevering 3: Cask Management

Schotse Single Malt Whisky is een genot om te drinken, maar minstens zo mooi om in te investeren. De smaak van Single Malt Whisky ontwikkelt zich tijdens rijping op eikenhouten vaten gedurende een rijpingsproces van doorgaans tien jaar of langer. In tegenstelling tot bijvoorbeeld wijn is Single Malt Whisky na botteling onbeperkt houdbaar. Eind jaren ’60 begon vanuit Schotland de verkoop van Single Malt Whisky. De Schotse Single Malt Whisky heeft zich inmiddels wereldfaam verworven en er worden aanzienlijke prijzen betaald voor exclusieve whisky’s.

In november 2007 is de World Whisky Index gelanceerd. Michel Kappen: ‘De World Whisky Index geeft inzicht in aanschafprijs en marktprijs. Vanuit je whiskyportefeuille kun je whisky verhandelen als een aandeel. Het lijkt veel op het handelen in aandelen op de beurs. In de jaren negentig is er niet alleen in Nederland en andere delen van Europa, maar vooral ook in Azië een groeiende vraag naar Single Malt Whisky ontstaan. Rusland en China zijn de nieuwste twee grote afnemers. Mede hierdoor is de vraag naar exclusieve Single Malt Whisky explosief gestegen. Dit heeft Single Malt Whisky tot een interessant investeringsproduct gemaakt omdat de schaarste in versneld tempo toeneemt.’

‘Sinds de lancering van de World Whisky index hebben we veel geleerd, ook de beperkingen van het concept destijds. De flessen zijn een eindproduct’, concludeert Kappen, ‘Het voortraject is het beheren van vaten voor investeerders, dit valt onder Cask Management’. Omdat de verkoopmogelijkheden en winstmarges bij vaten vele malen hoger zijn dan bij flessen besloot Michel Kappen ook Cask Management te integreren in de dienstverlening ‘Uitsluitend met vaten van officiële Schotse distilleerderijen, uitsluitend Single Malt Whisky’s.’

Rendement

‘Dankzij de jarenlange ervaring, uitgebreide marktkennis en een database van ruim 5500 whisky’s evenals de goede contacten in Schotland kopen wij bijzondere whisky’s voor de laagst mogelijke prijs. Investeerders worden in staat gesteld een eigen whiskyvat te kopen. Men beschikt dan over een gelimiteerde oplage van gemiddeld driehonderd flessen met vele verkoopmogelijkheden. Michel Kappen: ‘De vaten liggen opgeslagen in warehouses in Schotland. Bij aankoop en verkoop heb je nog niet te maken met btw en accijns  omdat de klant geen fysiek product afneemt maar handelt in een aandeel, het vat neem geen deel aan het economisch verkeer. De investeerder heeft tal van mogelijkheden om het vat te verkopen, bijvoorbeeld aan een andere investeerder, aan een importeur die de inhoud gaat bottelen. Zelf bottelen en in de markt zetten is ook onderdeel van de vele mogelijkheden.

Begeleiding

Uitzonderlijk is de betrokkenheid van whisky investments bij aankoop, beheer en verkoop. The Whisky Talker maakt een uniek investeringsplan. Een compleet overzicht met de details van het vat, een visie op de ontwikkeling van het product en de markt, een overzicht van bijkomende kosten en een overzicht van de mogelijkheden om het vat op ieder gewenst moment te verkopen. Al deze informatie is helder gepresenteerd op een overzicht van één A4. Een unicum op het gebied van beleggingen.

Markt

Bij Cask Management heb je controle over een product dat in ontwikkeling is. Zolang de whisky doorrijpt in het vat ontwikkelt deze zich in waarde. Op enig moment ontstaat in de markt vraag naar whisky met een bepaalde smaak, jaargang of leeftijd. Zo maak je strategische beslissingen die de meerwaarde van de investering gaan bepalen.

Voor de investeerder is het leuk een eigen vat te hebben. Het geeft emotionele waarde aan investeringen. Investeerders kunnen een sample opvragen van hun vat en zelfs met door Whisky Investments georganiseerde reizen hun vat bezoeken. Op naar Schotland!

Meer informatie?

www.thewhiskytalker.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sam
Ik heb een kort vraagje, ik kwam rijnstreekbusiness.nl tegen terwijl ik aan het kijken was naar websites/webshops in Nederland. Ik heb wat ideeën en aandachtspuntjes opgeschreven die ik graag zou willen bespreken wat betreft SEO en conversieoptimalisatie. Dit is geheel vrijblijvend en indien gewenst kan ik ze even op de mail zetten? Bellen kan ook altijd! Ik wil je ook graag een gratis SEO-Analyse wat betreft de prestaties van je website mailen als je het interessant vindt? Ik hoor het graag. Met vriendelijke groet, Sam van de Hulsbeek Mediya B.V https://mediya.nl/
05-06-2024 08:40
Sam