‘Kruyt stopt niet bij de bouwwereld’

Van afhaalwinkel tot kennisdelende dienstverlener voor iedereen.

Al decennia lang staat Kruyt bekend als dè groothandel als het gaat om gereedschappen en ijzerwaren. Maar wie daarbij alleen denkt aan een winkel voor het afhalen van goederen, doet zichzelf ernstig tekort. Want met een zeer breed pakket aan producten en diensten verdeeld over zes vestigingen bedient deze vakhandel een gevarieerd klantenbestand. “Wij zijn er voor iedereen”, onderstreept directeur Remco Lammen, “en stoppen niet bij de bouwsector.”

Bewegwijzeringsborden voor vluchtwegtechniek, hang- en sluitwerk, deurdrangers, pallettrucks, persoonlijke beschermingsmiddelen zoals veiligheidsschoenen, maar ook design deurkrukken en bevestigingsmateriaal en de nieuwste Electro mechanische hang en sluitwerk oplossingen. De showroom en winkel in het nieuwe pand van het hoofdkantoor in Leiderdorp laat een sterk staaltje aan uiteenlopende producten zien. “Voor iedereen hebben we wel iets”, beaamt Remco Lammen deze diversiteit. “Voor technische diensten van zorginstellingen tot aannemers, maar ook voor logistieke dienstverleners, scheepsbouwers en ZZP’ers. Sec genomen zijn we natuurlijk een ijzerwaren- en gereedschappengroothandel, maar daarnaast monteren we toegangscontrole producten, bieden we  onderhoudscontracten aan, trainen we organisaties in deze producten en adviseren we ook wanneer wensen van een te bouwen pand nog niet helder zijn.”

Want naast de projectbegeleiders en specialisten binnen zijn er ook onze buitendienstmedewerkers welke ook op locatie onze klanten adviseren. “Met onze expertise ondersteunen en ontzorgen we bijvoorbeeld technische diensten van ziekenhuizen en bejaardentehuizen of Verenigingen van Eigenaren (VvE’s). “Omdat bestaande panden nu eenmaal regelmatig moeten worden aangepakt om aan de huidige eisen van vluchtwegtechniek, toegangscontrole en brandveiligheid te voldoen.” Dat Kruyt ook optreedt als logistiek dienstverlener voor bijvoorbeeld woningcorporaties is wellicht minder bekend. “Zo houden we bijvoorbeeld branchevreemde producten zoals sanitair voor ze op voorraad of koppelen we computersystemen aan elkaar, zodat facturatie voortaan automatisch gaat.”

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Ook op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wil de vakhandel haar steentje bijdragen. “Zo werken we sinds kort met een leveringskalender waarmee onze klanten zelf kunnen aangeven op welke werkdagen hij leveringen wenst. Daarmee kunnen orders als het ware worden opgespaard en hoeven we niet voor elk schroefje langs te rijden.” Daarnaast is er natuurlijk het nieuw gebouwde pand in Leiderdorp waar het hoofdkantoor zeer recentelijk naartoe verhuisd is. Een complete winkel van 1000m2, showroom en shop-in-shops van Milwaukee, Makita en de allernieuwste van Festool shop in shop van ruim 70 m2. De toch al brede dienstverlening zal hiermee en met het openen van een nieuwe vestiging in Zoeterwoude dan ook alleen maar verder groeien. “Zo kunnen onze specialisten in Leiderdorp nog veel meer op het gebied van toegangscontrole laten zien. Niet door middel van een folder, maar op een daadwerkelijke functionerende deur zodat iedereen deze producten van a tot z zelf kan uitproberen en er een gevoel bij krijgt. En wanneer onze klanten een keuze hebben gemaakt, dan gaan wij dat voor ze inrichten, begeleiden en een training geven als dit wenselijk is. Want ook het geven van cursussen en trainingen is één van onze diensten die we samen met onze projectbegeleiders voor onze klanten verzorgen. Omdat we erin geloven dat je je kennis moet delen om er samen sterker van te worden.”

Kruyt hoofdkantoor

Touwbaan 1 H
2352 CZ Leiderdorp
T 071 – 542 22 00

Daarnaast heeft Kruyt nog vestigingen in Wassenaar, Zoeterwoude, Bergschenhoek, Hoofddorp, Leiderdorp en Noordwijkerhout. Meer info: www.kruytbv.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *