Burgemeester Liesbeth Bloemen neemt afscheid van Zoeterwoude

Deel dit artikel

Liesbeth Bloemen heeft vrijdag 2 oktober jl. in een bijzondere raadsvergadering afscheid genomen als burgemeester van Zoeterwoude. De ‘burgermoeder’ nam na 15 jaar afscheid in de Goede Herderkerk. Nog niet eerder verliep een burgemeestersafscheid op deze manier; met mondkapjes en strengere regels vanwege de coronapandemie.

De gemeenteraadsleden, wethouders, noodzakelijk personeel, een select clubje vrienden, familie, kennissen en pers waren aanwezig in de kerk. ‘Heel bijzonder op deze manier, ik vind het wel spijtig dat het onder deze voorwaarden moet’, zegt fractievoorzitter van het CDA Arjan Bakx. Wethouder Ruud Bouter memoreert aan de momenten die het college heeft beleefd. ‘Mooi dat we samen naar inwoners en bedrijven zijn gegaan.’ Thea van der Kooij van SeniorenBelangen Zoeterwoude vult aan, ‘Het is een burgermoeder, voor de inwoners, maar ook voor de raad.’

‘Zoals je weet ben ik werkzaam in de transportwereld, en zijn we gewend om dingen te zeggen zoals ze zijn.’ Mathieu Paardekooper, nestor van de raad, sprak namens alle raadsleden de vertrekkend burgemeester toe. ‘Dat wat ik nu ga zeggen is geen belediging, maar zo ongeveer het grootste compliment dat je kan krijgen. Liesbeth, je bent een topwijf.’ Namens de gemeente is een Liesbeth Ontmoet-bankje onthuld.

Wethouder en loco-burgemeester Ton de Gans had nog een verrassing voor Liesbeth Bloemen. ‘De jarenlange inzet voor Zoeterwoude, de Zoeterwoudse samenleving en onze mooie gemeente, is aanleiding van het college om jou de Zoeterwoudse Klaver toe te kennen.’ Die moest ze, vanwege corona, wel zelf opspelden.

Daarna werden de voorzittershamer en de ambtsketen overgedragen.

Leave a Comment