Mogelijk zonneweide langs N11 Alphen aan den Rijn

Deel dit artikel

Er ligt een concept op tafel om aan de westkant van de Kruiskade en Tuincentrum De Bosrand in Alphen aan de Rijn een zonneweide aan te leggen. Het team van IX Zon deelt het plan graag met de omgeving tijdens de digitale informatieavond van dinsdag 14 juli.

Op de locatie tussen de N11 en de spoorlijn, in het Oude Rijn Zonegebied, kunnen voldoende zonnepanelen worden geplaatst om circa 1800 huishoudens van stroom te voorzien. Deze groene stroom kan een uitstoot van 3300 ton CO2 per jaar voorkomen. Het oppervlakte van de zonneweide bedraagt 4,1 hectare en wordt geplaatst op een terrein dat in totaal 9 hectare groot is. De panelen worden oost-west circa anderhalve meter vanaf de grond geplaatst. Het is de bedoeling om tussen de panelen en rond het complex te zorgen dat de flora en fauna gewoon hun gang kan gaan. Er komt dan ook geen omheining.

Leave a Comment