Voormalig VVD-Kamerlid Charlie Aptroot waarnemend burgemeester Voorschoten

Deel dit artikel

Voormalig VVD-Kamerlid, Charlie Aptroot, is gestart als waarnemend burgemeester van de gemeente Voorschoten. Burgemeester Pauline Bouvy-Koene is na een operatie voor onbepaalde tijd uit de roulatie.
Na een gesprek met een vertegenwoordiging van de gemeenteraad over het gewenste profiel van de waarnemer, stelde commissaris van de Koning Jaap Smit de 69-jarige Aptroot voor als waarnemer. Na een gesprek met de kandidaat ’herkenden’ de fractievoorzitters zich in de voordracht van de VVD’er die tussen 2012 en 2020 burgemeester van Zoetermeer was en een jaar waarnam in Wassenaar. In die laatste gemeente was hij van 1990 tot 1996 wethouder.

,,Door het tijdelijk terugtreden van Pauline Bouvy-Koene moesten we snel schakelen om een geschikte kandidaat aan te wijzen als waarnemend burgemeester in Voorschoten’’, legt Smit uit. ,,Die hebben we in de persoon van Charlie Aptroot kunnen vinden. Als oud-wethouder en oud-waarnemend burgemeester van Wassenaar is hij goed bekend in de regio en met de werkorganisatie Duivenvoorde waarin de gemeenten Voorschoten en Wassenaar samenwerken.’’
Smit is Aproot erkentelijk dat hij ’op korte termijn beschikbaar is om Voorschoten in deze bewogen tijden dienstbaar te zijn’.

Leave a Comment