Sloop oude Elkafabriek in Lisse in volle gang

Deel dit artikel

De sloop van de Elka in Lisse is in volle gang. De oude, vervallen kistenfabriek aan de Greveling maakt plaats voor woningen.
Ontwikkelaar Adriaan van Erk begint op deze plek in september met de bouw van 26 appartementen en veertien aan het water gelegen huizen.

Het project heeft niet alleen vanwege de grijpers van de sloopmachine nogal wat stof doen opwaaien in Lisse. Omwonenden hebben alles geprobeerd om de bouw van het zeven verdiepingen hoge appartementencomplex tegen te houden. De Raad van State verwierp afgelopen maand hun bezwaren, waardoor niets de bouw nog in de weg staat.

De nieuwe woningen gingen anderhalf jaar geleden in de verkoop. Van de 26 appartementen zijn er tot dusver negen verkocht, plus in zeven gevallen een optie tot koop. Vijf van de veertien te bouwen huizen hebben vooralsnog een nieuwe eigenaar.

Leave a Comment