Bouwovereenkomst voor 116 appartementen in Leidse Lammenschansdriehoek

Deel dit artikel

Op 19 mei jl. is de koopovereenkomst getekend tussen de gemeente Leiden en Green Real Estate B.V. voor een bouwlocatie aan de Lammenschansweg in Leiden. Green Real Estate kan het ontwerp nu verder uitwerken en voegt straks 116 appartementen (helft koop en helft huur) plus commerciële ruimte toe aan de stad. Zo verandert de Lammenschansdriehoek in Leiden langzaam maar zeker van een bedrijventerrein in een nieuwe gemengde stadswijk waar wonen, werken, studeren en recreëren samenkomen.

Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking) van de gemeente Leiden: ‘Lammenschansdriehoek in Leiden is een jonge, bruisende en duurzame nieuwe buurt in onze stad. Ik geniet er elke keer weer van als ik hier een ommetje maak. Met het tekenen van deze koopovereenkomst voegt Green Real Estate weer ruim 100 appartementen toe aan het gebied. En laat Green zien voor langere tijd aan deze plek verbonden te willen zijn.’ Richard Dallinga, CEO GREEN: ‘Op locaties zoals de Lammenschansdriehoek laten we écht zien dat we substantieel bijdragen aan het verbeteren van deze nieuwe stadswijk. Er is in Leiden een enorme woningopgave op plekken dichtbij winkels, horeca en bijvoorbeeld openbaar vervoer. Wij verbinden ons graag voor de lange termijn juist aan dit soort locaties omdat we de kennis en ervaring in huis hebben om hier echte waarde te kunnen blijven toevoegen.’

Leave a Comment