Leidse binnenstad krijgt Gouden Ster voor veilig ondernemen

Deel dit artikel

De Leidse binnenstad heeft sinds donderdag 12 maart jl. een gouden ster in het kader van het veilig ondernemen. Het gebeurde op de Leidse beestenmarkt. Daar kregen wethouder Yvonne van Delft en de werkgroep Keurmerk veilig ondernemen het certificaat overhandigd.

De gouden ster is in de wacht gesleept door de aan het Centrummanagement Leiden verbonden werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen-binnenstad Leiden. In deze werkgroep, waarin het Centrummanagement, Politie, Gemeente Leiden afdeling Handhaving, Gemeente Leiden afdeling Stedelijk Beheer, Brandweer en diverse betrokken ondernemers samenwerken, is in de afgelopen jaren blijvend gewerkt aan het (nog) veiliger en schoner maken van de Leidse binnenstad. De gouden ster is loon naar werken en een feestelijk resultaat voor de werkgroep.

Maarten Duijn van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en veiligheid, mocht de certificaten overhandigen. ‘De volgende stap is echt het continu├»teit in dat samenwerken, de korte lijntjes’. Dat zit wel goed volgens Duijn. ‘Chapeau voor dit gebied’.

Leave a Comment