Noordwijk mag zich vanaf 26 maart officieel kuuroord noemen


Deel dit artikel

Na vele maanden van voorbereiding mag Noordwijk zich vanaf 26 maart officieel kuuroord noemen. Dan krijgt de badplaats na Cadzand, Domburg en Bad Nieuweschans als vierde gemeente van Nederland het keurmerk van de European Spas Association (ESPA).
Met de status van kuuroord hoopt Noordwijk het toeristenseizoen te verlengen. De kustgemeente verwelkomt in het voorjaar en de zomer al vele gasten die komen voor de bloeiende bollenvelden of zonnen op het strand.

Ook congressen zorgen voor een goede bezetting in de hotels zoals bij Grand Hotel Huis ter Duin, maar gedurende de wintermaanden daalt het bezoek en dat is met name de periode waarin liefhebbers van kuren een bestemming zoeken. Vooral onder Duitsers zijn kuuroorden bijzonder populair.

Noordwijk moest aan strenge criteria voldoen voor het keurmerk. Zo is de heilzame werking van het zeewater en, in het omvangrijke duingebied, de lucht onderzocht.

Leave a Comment