Franse klanken tijdens het vierde Klamuze concert in Grand Hotel Huis ter Duin


Deel dit artikel

Op zondag 8 maart 2020 vindt het vierde Klamuze concert plaats in Grand Hotel Huis ter Duin. Duo Pedano, bestaande uit zusjes Pedano, en Duo Stoica, bestaande uit broer en zus Stoica, verzorgen voor deze middag de muzikale invulling. Bijzonder aan het aanstaande concert is dat het een frans tintje kent. Naast de instrumentale muziek brengt Duo Pedano Franse chansons van onder andere Charles Aznavour ten gehore. Duo Stoica speelt muzikale stukken van Franse componisten, zoals Claude Debussy en Ernest Chausson.

Duo Pedano bestaat uit de getalenteerde zusjes Anuschka en Maria Eugenia Pedano Ademloos luisterend naar de prachtige Romanze van Max Bruch, wist Anuschka Pedano al op jonge leeftijd dat de altviool met zijn mooie warme klanken haar hart had gestolen. En met negen jaar startte zij haar vioollessen bij Julia Dinerstein, van wie zij nog altijd les heeft. Maria Eugenia Pedano raakte als klein meisje van zes betoverd door de klanken van de hobo en nam haar eerste hobolessen bij Nanette van Nes aan het CKC in Zoetermeer. Op zevenjarige leeftijd volgde zij haar lessen bij Hans Roerade. Naast hobospelen zingt Maria Eugenia ook heel graag en nam zij klassieke zanglessen aan het Conservatorium van Amsterdam bij Sasja Hunnego. Pianiste Anastasiia Kurilko begeleidt de zusjes tijdens het concert.

Sinds 1996 vormt Razvan Stoica een duo met zijn zus, de pianiste Andreea Stoica (het succesvolle “Duo Stoica”). Razvan en Andreea Stoica zijn vaak gevraagde gasten bij het Gewandhaus Leipzig, het Concertgebouw Amsterdam, het Berlin Konzerthaus en de Musikverein Wenen.

Het concert in Huis ter Duin vangt aan om 15.00 uur, de zaal is open vanaf 14.00 uur. Kaarten kosten 35,00 euro (inclusief parkeren, garderobe en consumpties) en zijn verkrijgbaar en te reserveren bij de receptie van Grand Hotel Huis ter Duin 071-3651290. Online kaarten kopen kan via www.klamuze.nl

Over Stichting Klamuze
De Stichting Klamuze (Klassieke Muziek aan Zee) organiseert sinds 1993 jaarlijks buiten de zomerperiode klassieke concerten en een jazzconcert in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Een vijftal muziekstukken die zich op een zondagmiddag in de maanden november, december, februari, maart en april plaatsvinden. De combinatie van jong talent en ervaren musici zijn de muzikale ingrediënten voor een mooie zondag. De stichting Klamuze financiert haar kosten met gelden van partners, donateurs en begunstigden. Bekijk het volledige programma van het seizoen 2019/2020 op www.klamuze.nl

Leave a Comment