Alphen aan den Rijn trekt zich terug uit ‘Verkiezing Beste Binnenstad 2020’

Deel dit artikel

Begin januari werd het nieuws bekend dat Alphen aan den Rijn genomineerd was voor de titel ‘Beste Binnenstad van 2020’, in de categorie Middelgrote Binnenstad. De gemeente en de kerngroep Visieplan Stadshart hebben recent laten weten dat Alphen zich heeft teruggetrokken uit de verkiezing.

In januari kreeg de gemeente bericht van de organisatie van de Verkiezing Beste Binnenstad 2020. Alphen had zich weliswaar zelf niet aangemeld, maar scoorde hoog op de barometer, een monitor die de ontwikkeling van binnensteden laat zien. Hiermee kunnen de ontwikkelingen van binnensteden op thema’s en onderwerpen met elkaar worden vergeleken. Door de hoge score op de Barometer was Alphen door de organisatie uitgekozen als genomineerde voor de titel Beste Binnenstad van 2020.

Maar de kerngroep Visieplan Stadshart (gemeente, vastgoedeigenaren, EDBA en ondernemers) komt nu met het bericht naar buiten dat Alphen zich heeft teruggetrokken uit de verkiezing. “We waren heel vereerd met de nominatie, maar ook erg verrast. Momenteel zijn we volop bezig met het Visieplan Stadshart om Alphen verder te ontwikkelen”, laat Debby Leenen, programmamanager Visieplan Stadshart weten namens de kerngroep. De nominatie voelde dan ook niet realistisch, maar wel als aanmoediging. “Wij willen eerst aan de slag en resultaten laten zien met het Visieplan.”

Wel is de nominatie iets voor de toekomst. “We hebben de organisatie laten weten dat we ons terugtrekken uit de verkiezing. Dit hebben we eigenlijk al vrij snel besloten, ongeveer twee weken nadat we bericht hadden gekregen dat we waren genomineerd. Met verschillende partijen hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Het besluit om de nominatie niet door te zetten was unaniem. Het is wel iets voor in de toekomst, maar voor nu richten we ons volledig op het Visieplan.”

Leave a Comment