Nissan Juke: Helemaal hot


Deel dit artikel

De introductie van de Juke was destijds toch wel een enorme verrassing. Allereerst waren ze hun tijd ver vooruit met deze Cross-Over, want dit soort auto’s zijn nu helemaal hot.

Daarnaast was het design zeer afwijkend, maar sloeg aan bij het internationale publiek. Zo ook in Nederland en eigenlijk werd het dan ook wel tijd voor een nieuwe versie die eind november in de showroom staat bij Abswoude Autopromenade. Op zich oogt de nieuwe Juke minder merkwaardig dan zijn voorganger, maar nog steeds wel apart. Hij heeft een meer volwassen uitstraling gekregen met de twotone lak die het zwarte dak en spoiler een wat zwevend effect geeft.

Voordeel is ook dat de nieuwe Juke ruimer is geworden door de vergrote wielbasis, waardoor er nu meer hoofd- en beenruimte is ontstaan, met name op de achterbank. De bagageruimte is vergroot tot 420 liter en Nissan heeft de opening wat vierkanter gemaakt, zodat hij beter gebruikt kan worden. Grappig zijn de optionele speakers in de hoofdsteunen op de voorstoelen die het surroundsysteem van Bose versterken op een natuurlijke manier. In de volgende editie van Rijnstreek Business zal ik de nieuwe Nissan Juke voor u testen.

John Vroom, autoredacteur

Leave a Comment