Hartwijk en Zn. uit Leiden is vanaf heden hofleverancier

Deel dit artikel

W.P. Hartwijk en zn. uit Leiden mag zich vanaf heden hofleverancier noemen. Het familiebedrijf dat gevestigd is op de Lammermarkt in Leiden kreeg het predicaat onlangs uit handen van de Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit.
Ook burgemeester Lenferink was aanwezig bij de uitreiking.

Hartwijk bestaat dit jaar honderd jaar. Eigenaar Wim Hartwijk is de derde generatie in het bedrijf met 12 personeelsleden. Anthonius Johannes begon de zaak op de Beestenmarkt in ‘ijzer, hout, touw, borstelwaren en aanverwante artikelen’ op 9 mei 1919.

Op 11 november van dit jaar besloot koning Willem-Alexander tot toekenning van het voeren van het Koninklijk wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

Leave a Comment