Volop Kerst-activiteiten in centrum Alphen aan den Rijn

Deel dit artikel

De kerstverlichting hangt al in het Alphense centrum, maar rond de Kerstdagen zullen hier ook diverse activiteiten te beleven zijn. Dit jaar zal er bijvoorbeeld opnieuw geschaatst kunnen worden op het Rijnplein.

Alphense centrum
Van vrijdag 13 december tot en met maandag 6 januari 2020 zullen er op het Rijnplein diverse winterse activiteiten te beleven zijn. Op vrijdag 13 december wordt de overdekte ijsbaan op het Rijnplein geopend. Er zal ook een koek en zopie, een draaimolen, een oliebollenkraam en nog veel meer entertainment zijn.

Van zaterdag 21 december tot en met dinsdag 24 december zullen veel mensen de laatste kerstinkopen doen. Om de kerstsfeer erin te houden zullen er op verschillende plaatsen in het centrum optredens zijn van Kerstkoren van het Korenfestival. Zowel de klassieke kerstliederen als de swingende kerstliederen zullen op deze dagen langskomen.

Op zondag 22 december rijdt er een kerst poffertjeskraam door het centrum. De poffertjeskraam wordt zachtjes rondgereden door een elektrische mini Rolls Royce. Ondertussen klinkt een gezellig kerstdeuntje. De jongste bezoekers kunnen op dinsdag 24 december instappen in de Kerst Express, een ouderwetse stoomlocomotief waarvan de wielen echt draaien.

Winkelcentrum de Aarhof
Ook in winkelcentrum de Aarhof zijn diverse activiteiten te beleven. Op zaterdag 14 december komt de wandelende kerstboom op bezoek, op zondag 15 december wordt warme chocolademelk uitgedeeld en op zaterdag 21 december komen de kerstman en kerstvrouw langs om op de foto te gaan met bezoekers.

Voor muzikaal vertier wordt ook gezorgd in de Aarhof. Op vrijdag 20 december zingt Ben the Banjoman als kerstman verschillende kerstliedjes. De swinging jazz kerstband zal op zondag 22 december zorgen voor een kerstsfeer met een uitgebreid kerstrepertoire. Op dinsdag 24 december zingt Kerstkoor The Santa Singers populaire Engelstalige kerstliedjes.

Leave a Comment