Preview Ford Puma: Compacte cross-over


Deel dit artikel

Ik schrok even toen ik hoorde dat Ford eind van het jaar de nieuwe Puma gaat introduceren. En waarom ik schrok? Omdat de Puma destijds een supersuf Coupé model was op basis van de Fiesta, waarvan er maar een klein aantal werd verkocht. 

Maar de foto’s stelden mij gerust, want het is en hele andere auto geworden. Vreemd dat je dan toch kiest voor de naam Puma, maar dat terzijde. De nieuwe Puma is een sportieve compacte cross-over geworden en dat is een zeer gewild type auto in de huidige automarkt. 

Volgens Ford is deze Puma bedoeld voor consumenten die lifestyle en sportiviteit hoger op hun prioriteitenlijstje hebben staan. En daar is Ford naar mijn idee ook goed in geslaagd. Stoere voorkant met sportief gestylde lichtunits. Hoog oplo-pende lijnen aan de zijkant en een apart ogende kont met bijzonder gevormde achterlichtunits. 

Een wat aflopende daklijn met een sportieve dakspoiler en wat opgeklopte wielkasten die de Puma een sportief karakter geven. In het interieur zijn veel overeenkomsten met de Fiesta en dat ziet er strak en ergonomisch uit met een groot infotainmentscherm in het midden van het dash- board. De bagageruimte van 456 liter is bijzonder royaal. Heel slim is de kunststof bak van 80 liter onder de laadvloer. Voor wie nu al enthousiast geworden is moet toch nog even wachten tot eind van het jaar.

John Vroom, autoredacteur

Leave a Comment