Meubeldesignbedrijf Eichholtz over Grand Hotel Huis ter Duin


Deel dit artikel

Eichholtz is een meubeldesignbedrijf in Noordwijkerhout. Klanten van deze internationale onderneming verblijven regelmatig in Grand Hotel Huis ter Duin. Stephanie de Bas, verantwoordelijk voor events bij Eichholtz, vertelt waarom. 

Wat doe je precies bij Eichholtz?
“Ik werk sinds december 2018 bij Eichholtz. Ik ben daar event-manager en persoonlijk assistent van de CCO (Chief Commercial Officer). Dat is een heel leuke baan waarbij ik me met van alles bezighoud, maar vooral met het organiseren van events. We staan op exclusieve meubel- en designbeurzen in Parijs, Frankfurt, Milaan en Moskou. In oktober openen we ook een eigen showroom van 6000 vierkante meter in Amerika op High Point Market (North Carolina). We presenteren jaarlijks nieuwe producten, afgelopen september in totaal weer zo’n driehonderd, waaronder voor het eerst ook buitenmeubelen voor tuinen en terrassen. Voor deze beurzen regel ik alles. Mijn doel is zorgen voor rust in de organisatie en voorkomen van gedoe. Regelen en organiseren is mijn ding. Hoe beter het gaat, hoe mooier. ”

Wat heeft Eichholtz met Huis ter Duin?
“Eichholtz heeft prachtige toonkamers in Noordwijkerhout waar klanten over de hele wereld naar toe komen. Ze kunnen hier de nieuwe collecties zien en genieten van de inrichting. Onze klanten overnachten dan graag in Huis ter Duin. Eichholtz doet altijd een stapje extra om te zorgen dat het hun aan niets ontbreekt. En dat is iets wat ze bij Huis ter Duin ook doen.”

Van welke faciliteiten in Huis ter Duin maken jullie gasten gebruik?
“Van alles eigenlijk: overnachtingen, ontbijt, lunches, diners. En dat kan in diverse restaurants, van Breakers Beach House tot sterrenrestaurant Latour. Er is veel variatie wat betreft restaurants en er is voor elk wat wils, zelfs een spa. Het bijzondere is dat we veel hoteliers in ons klantenbestand hebben. Die zien in Huis ter Duin onze meubelstukken en accessoires, want Huis ter Duin is ook klant van ons. Dat is mooi voor onze sales-mensen, want zij kunnen daar onze klanten op wijzen en laten zien hoe goed onze producten daar tot hun recht komen. Verder kiezen onze gasten ook voor Huis ter Duin vanwege wat zij noemen ‘de fantastische Nederlandse kust’, terwijl het ook nog eens dicht bij Schiphol is. In één woord: het is hier gewoon top; service op sterrenniveau. Je wordt in de watten gelegd en de mensen doen altijd een stapje meer.”

Tot slot: wat is jouw favoriete plekje in Huis ter Duin?
“Daar hoef ik niet lang over na te denken. Dat is zonder enige twijfel Breakers Beach House, alleen al vanwege het uitzicht. Geef me er een wijntje bij en dat is genoeg. Meer heb ik niet nodig.”

Profiel van Eichholtz
Als gepassioneerd antiekverzamelaar is Theo Eichholtz altijd op zoek naar unieke verzamelstukken op antiekmarkten en antiekwinkels over de hele wereld. Tijdens een reis in Azië in 1990 werd hij betoverd door Chinees-koloniale meubelstukken, die hij importeerde naar Nederland. Dat was het begin van Eichholtz.

In de jaren daarna groeide Eichholtz uit tot een van de bekendste groothandels in luxe designmeubelen, verlichting en accessoires. Veel van de door Eichholtz ontworpen meubelstukken zijn moderne interpretaties van de antieke meubels uit de beginjaren. De collectie bestaat uit traditioneel handwerk, aangepast aan de wensen van deze tijd. Eichholtz streeft naar het ontwerpen van producten van ongeëvenaarde schoonheid, met als norm de hoogste kwaliteitsstandaarden op het gebied van design en duurzaamheid. 

Dankzij de ervaring en vakkennis van meer dan 150 medewerkers, een opslagruimte van 35.000 m2 en een showroom van 4000 m2 in Noordwijkerhout, heeft Eichholtz meer dan 10.000 prestigieuze hotels, restaurants, clubs en winkels ingericht over de hele wereld.

Anno 2019 staat het merk Eichholtz voor leven in luxe. Eichholtz heeft als doel om de wereld van interieurdesigners te inspireren met een uitgebreide collectie en iconische interieurstijlen. Deze collectie is te bewonderen in Noordwijkerhout in vijftig prachtig ingerichte toonkamers.    

Zie voor meer informatie: 

www.eichholtz.com

 

Leave a Comment