Mariska en Paul van der Hulst kleden met kookstudio en catering feestelijke gelegenheden culinair aan


Deel dit artikel

Twintig jaar bestaat het cateringbedrijf annex kookstudio van Paul en Mariska van der Hulst. Het zijn bekende namen in Lisse onder bedrijven en particulieren: voor knusse ‘sweet 16’-diners, grootschalige catering van bedrijfsevenementen en natuurlijk de kookclubs aan de Heereweg in Lisse.

GENOMINEERD VOOR DE STERKSTE SCHAKEL 2020

“In de kookstudio helpen wij iedereen van zijn ‘keukenvrees’ af. Onder begeleiding maken groepen gasten hun eigen maaltijd klaar. Samen koken is een ontspannen uitje dat mensen samenbrengt.” Mariska is trots op haar man die de groepen niet alleen begeleidt, maar ook continu nieuwe menu’s bedenkt, met nieuwe kook-uitdagingen. “Paul is een kok in hart en nieren en het culinaire brein van de zaak.”

‘Hollen is heerlijk’
Terwijl wij met Mariska spreken over hun bedrijf is Paul bezig met het voorbereiden van een lunch. Paul: “Dat is voor een bedrijf dat met een bus op pad gaat. Wij hebben een groeiend aantal bedrijven als klant in de omgeving van Lisse. Veel opdrachtgevers huren ons in voor een eenmalige catering en ‘blijven dan plakken’. Wij leveren hen kwaliteit en gemak. En wij staan net zo lief klaar voor zes broodjes bij een vergadering als voor een mooi buffet voor 100 personen.” Mariska: “Het is hollen en soms stilstaan. Hollen vinden wij heerlijk, vooral als in een drukke periode alles weer op rolletjes loopt. Wij hebben soms weken waarbij wij voor bijna 1.000 mensen maaltijden verzorgen.”

‘Wij houden van contact met de klant’
Mariska: “Ik vind het mooie van catering het persoonlijke contact met de opdrachtgever. Daar ligt de kracht van ons bedrijf. Klanten vinden dat prettig, of het nu een bedrijfscatering is of een privéfeest.” Paul zorgt ervoor dat gerechten passen bij het budget. Daarbij staan kwaliteit en smaak voorop. “Wij willen met goede spullen komen en daarvoor doe ik de inkoop. Daarnaast leveren wij ook de drank en zorgen wij voor passende aankleding. Alles voor een feestelijke sfeer.”

Kookstudio is een blijvertje
De start van een kookstudio paste vijftien jaar geleden in de verandering van een traiteur-delicatessenzaak naar meer catering. “En dat is zo goed uitgepakt. Naast een regelmatig terugkerende kookclubs, komen hier families, bedrijven en vriendenclubs koken. Paul zorgt ervoor dat het altijd ‘uitdagend koken’ is. Niet te moeilijk, maar zeker ook niet te makkelijk.” De belangstelling groeit nog steeds. “Die kookstudio is een blijvertje.”

Sweet sixteen en Twenty one
Hoewel de kern van de zaak bij kwaliteit en gezelligheid blijft volgen Paul en Mariska de trends nauwlettend. “Uiteraard culinaire trends, maar ook trends in evenementen. In het privé domein zijn dat de Sweet-16 en 21-jaar diners. Leuke nieuwe speciale gelegenheden, waar je met een andere mix moet komen dan bij een barbecue.” Voor Paul en Mariska zijn de mogelijkheden om een feestelijke gelegenheid culinair aan te kleden eindeloos.

Van der Hulst Catering & Kookstudio
Heereweg 206, Lisse
T 0252 416 465
E info@vanderhulstcatering.nl
W www.vanderhulstcatering.nl

Leave a Comment