Verbouwing theater Castellum in Alphen aan den Rijn start in 2020

Deel dit artikel

In 2020 start de verbouwing van theater Castellum in Alphen aan den Rijn. Vanwege de verbouwing sluit het theater volgend jaar van juni tot en met oktober tijdelijk zijn deuren.

Noodzakelijk onderhoud en aanpassingen die het gebouw verbeteren, versterken de culturele functie van Castellum en verhogen de waarde van het gebouw. Na de verbouwing kan ook lokale omroep Studio Alphen en mogelijk Streetlive zijn intrek nemen.

Een behoefte- en haalbaarheidsonderzoek wordt uitgevoerd naar een fysiek poppodium. De wens om een poppodium in het verbouwde theater te realiseren, is naar voren gekomen in het participatietraject voor de Cultuurvisie. Ook wordt onderzoek gedaan op welke manier geïnteresseerde ondernemers, exploitanten of investeerders betrokken kunnen worden bij de toekomstige exploitatie van het pand. Daarbij is de voorwaarde dat de theater- en bioscoopfunctie behouden blijft. Dit onderzoek en de uitkomsten daarvan hebben geen gevolgen voor de bedrijfsvoering, of reserveringen en verhuringen van het theater.

Leave a Comment