Parlevliet & Van der Plas neemt aandeel in Platvis Holland

Deel dit artikel

Het Katwijkse visconcern Parlevliet & Van der Plas (P&P) heeft een belang genomen in de Volendammer onderneming Platvis Holland B.V. De huidige activiteiten van het bedrijf worden voortgezet op de locatie in Edam alleen nu in gezamenlijkheid met P&P.

Platvis begon als een lokale fileerder van schol in Volendam. Het bedrijf groeide uit tot een vooraanstaand producent van alle platvissoorten. Daarnaast specialiseerde Platvis zich de afgelopen jaren in de productie van diepvriesvisconcepten met een grote variëteit aan smaken en panades. Platvis heeft zich ontwikkeld tot een Europese speler die haar producten levert aan de grote retailers en restaurantketens in Europa.

Om meer verdieping aan de productenportefeuille te kunnen geven, nieuwe activiteiten op te starten alsmede een nog grotere markt te kunnen bedienen bleek de aansluiting bij een grotere partij noodzakelijk. Deze partij vond het bedrijf in P&P, dat actief is in de pelagische, bodem- en tonijnvisserij en vis- en garnalenverwerking. P&P gaat de bestaande activiteiten op het vlak van platvis daar waar zinnig integreren in de nieuwe samenwerking om voor alle partijen een win-win te creëren.

P&P en Platvis hebben om hun ambities kracht bij te zetten Nordpesca Europe N.V. overgenomen. Dit bedrijf gaat verder opereren onder de naam Nordpesca Holland B.V. Het van oorsprong Belgische bedrijf wordt naar Nederland overgebracht in het voormalige bedrijf van Van de Gruiter en valt nu binnen de groep van Platvis Holland B.V. “Wij geloven dat de toevoeging van Nordpesca onze positie op de versmarkt in Europa verder zal verbeteren en vergroten” aldus P&P

Leave a Comment