Leiden Bio Science Park groeit komende jaren fors

Deel dit artikel

Het Leiden Bio Science Park zal de komende jaren fors groeien en zich verder ontwikkelen tot een broedplaats van innovatie die wereldwijd talent, bedrijven en investeringen zal aantrekken. Dat laten het Leiden Bio Science Park en BioPartner Center Leiden weten in een persbericht. De twee organisaties hebben onlangs hun 35-jarig bestaan gevierd. In het gebouw van BioPartner werd tijdens het jubileum teruggeblikt op het ontstaan van het park in 1984.

De komende jaren zal het park verder groeien. Er komt meer ruimte voor zowel bedrijvigheid, woningen als horeca. Ook de interactie tussen bedrijven, publieke organisaties en kennisinstellingen zal verder worden versterkt. Dit komt het vestigings- en innovatieklimaat ten goede.

Ida Haisma, op 1 september aangetreden als directeur van het LBSP vult aan: ‘Het langdurig samen optrekken van overheden, bedrijven en onderzoeksinstellingen, de zogeheten ‘triple helix’, heeft het park groot gemaakt. Het is onze taak als parkorganisatie om het proces van verbinding verder aan te jagen. Daarvoor zullen we bestaande en nieuwe netwerken  p het park en daarbuiten, actiever gaan benutten.’

Aan de groeiende behoefte aan nieuwe laboratoria en kantoren wordt volop gewerkt, zowel aan de Leidse als de Oegstgeestse kant van de campus. Vooral doorgroeiers hebben extra ruimte nodig. De vier gebouwen van incubatororganisatie BioPartner hebben een bezettingsgraad van 98%. De bouw van BioPartner 5 met 6.500 vierkante meter vloeroppervlak moet meer lucht geven aan starters, opschalende bedrijven en ondernemingen met een tijdelijke ruimtebehoefte.

Leave a Comment