Mazda CX-30: Eigen gezicht


Deel dit artikel

Heel slim van Mazda om in te spelen op de marktvraag naar kleinere en compacte SUV’s, de zogenaamde Cross Overs, met de introductie van de CX-30 die vanaf 24 augustus in de showroom staat bij Mazda dealer Baak Autocenter in Alphen aan de Rijn. 

Door John Vroom, autoredacteur

Hoewel ik vind dat zo langzamerhand veel van dit soort types van verschillende merken wel erg veel op elkaar lijken, heeft deze CX-30 toch wel een eigen gezicht. Een zeer herkenbare Mazda neus met verder Italiaans achtige vlotte sportieve lijnen. Voor de liefhebbers van een hoge zit en dus ook een hoge instap zit je prima in deze nieuwe Mazda. Voor je analoge klokken op een digitaal scherm. Het multimediasysteem zit nu wat hoger geplaatst en heeft geen touchscreen meer. Het interieur ziet er goed verzorgd uit.

Goede stoelen en een mooi brede middentunnel. Ondanks de grote hoeveelheid knopjes op het dashboard en op het stuur ziet het geheel er strak en ergonomisch uit. Ik heb Mazda altijd ervaren als sportief rijdende auto’s en deze CX-30 is daar geen uitzondering op. Hij rijdt plezierig, stuurt scherp, helt nauwelijks over in scherpe bochten en schakelt sportief. De nieuwe CX-30 is leverbaar met 1 dieselmotor en 2 benzinemotoren. Hoewel hij leverbaar is in meerdere luxe uitvoeringen is hij standaard al zeer compleet uitgevoerd met parkeersensoren, airco, head-up display, lichtmetalen velgen en adaptieve cruisecontrol. Interessante zakenauto!

Leave a Comment